Päästjad võitlevad kulupõlengutega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sakala
Copy
Teisipäeval käisid Viljandimaa päästjad kolme kulupõlengut summutamas.
Teisipäeval käisid Viljandimaa päästjad kolme kulupõlengut summutamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval käisid Viljandimaa päästjad kolme ja esmaspäeval kaht kulupõlengut summutamas. Päästeteenistus hoiatab, et kulupõleng on väga ohtlik ning kulupõletamine on keelatud.


Keelust üleastujaid karistatakse rahatrahviga kuni 18 000 krooni. Sageli süütab kulu hooletult visatud tikk või suitsukoni, kulupõleng levib omakorda hoonetele või metsa. Kulupõlengute ohvriks on langenud ka inimesi.

Teisipäeval kell 12.05 põles Abja vallas Põlde külas ühe hektari ulatuses kulu ning tuli ohustas lähedal asuvat küüni.

Kell 14.23 teatati, et Viiratsi aleviku lähedal liiguvad kaks noormeest Tartu maantee ääres ning süütavad kulu. Päästjad kustutasid 100 ruutmeetri ulatuses süttinud kulu. Süütajatega tegeles edasi politsei.

Kell 16.19 põles Karksi vallas Pärsi külas viie hektari ulatuses kulu ning põleng levis 200 ruutmeetri ulatuses metsa alla ja ohustas lähedal asuvaid taluhooneid. Päästjad summutasid leegid kella 17.21-ks.

Esmaspäeval anti päästeteenistusele teada kahest Viljandimaal aset leidnud kulupõlengust: kell 18.14 teatati Abja vallas Abjaku külas teeäärse kulu põlemisest ning kell 19.45 Viiratsi vallas Vana-Võidu külas 100 ruutmeetrini küündinud põlengust.

Märksõnad

Tagasi üles