Laupäeval taastub kontroll riigipiiril

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirkontroll taastatakse 31. augustil kell 14 ning lõpetatakse 3. septembril. Taasavatud piirpunkte maismaapiiril on kümme, neist üks Viljandimaal Mõisakülas.
Piirkontroll taastatakse 31. augustil kell 14 ning lõpetatakse 3. septembril. Taasavatud piirpunkte maismaapiiril on kümme, neist üks Viljandimaal Mõisakülas. Foto: Elmo Riig / Sakala

NATO välisministrite kohtumise tõttu Tallinnas taastatakse 17.—23. aprillini Eestisse sisenemisel ajutiselt piirikontroll.


Sisuliselt on tegemist samasuguse olukorraga, nagu oli enne Schengeni viisaruumiga liitumist 2007. aastal. Oluline on kaasas kanda praegugi kohustuslikku reisidokumenti.

Ajutine piirkontroll tähendab Eesti riigipiiri ületavatele inimestele dokumendikontrolli riiki sisenemisel. Passi või isikutunnistuse ehk ID-kaardi kaasaskandmine on kohustuslik praegugi, 17.-23. aprillini kontrollitakse seda piiripunktides riiki sisenemisel. Euroopa Liidu kodanikel piisab Schengeni viisaruumi sisesel piiriületamisel ka isikutunnistuse ettenäitamisest, teistel on kohustuslik reisidokument ehk pass.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalve alal Tõnu Hunt sõnas, et inimestel tuleb neil päevil paljuski meelde tuletada reisimist enne Schengeni viisaruumiga liitumist. «Kes plaanivad neil päevil Eestisse tulla, peavad arvestama, et piiril tuleb esitada nõutav dokument ja piiriületus võib tavapärasest rohkem aega nõuda,» sõnas piirivalve kolonelleitnant Hunt.

Seni endale sobivas kohas sisepiiri ületanud inimestele tähendab ajutine piirikontroll Hundi sõnul lühiajalist ümberharjumist argistes toimetustes. «Tuleb arvestada täiendava ajakuluga, sest 17.-23. aprillini tohib riiki siseneda ainult taasavatud piirpunkti kaudu.» Piiri ületamine väljaspool piiripunkte ei ole lubatud.

Ajutine kontroll toob sisepiiril kaasa ka piiriäärsete teede liikluseks sulgemist. Koostöös maanteeameti ja omavalitsustega paigaldatakse ka sellekohased tähistused ning suunaviidad.

Piirkontroll taastatakse 17. aprillil kell 21 ning lõpetatakse 23. aprillil kell 21. Taasavatud piirpunkte maismaapiiril on kümme, neist üks Viljandimaal Mõisakülas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles