Viljandimaa õpilaste helilooming sai kiita

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmanda koha võitnud Katrina Reimand
Kolmanda koha võitnud Katrina Reimand Foto: Erakogu

Märjamaa muusika- ja kunstikooli eestvedamisel peetud neljandal üleriigilisel loominguvõistlusel läks Viljandimaa lastel hästi. Nad tõid koju kaks kolmandat kohta: nooremas vanuserühmas pälvis selle Katrina Reimand lauluga «Mu ema ja kodu» ning keskmises vanuserühmas Nuppu Mattila lauluga «Sulle, ema».


Võistlusele tuli varem saata salvestatud palad. Komisjon valis välja finalistid, kes andsid 10. aprillil Märjamaa rahvamajas kauni kontserdi. Parimad märgiti ära.



Viljandimaalt osales viis autorit. Finaalkontserdile said kutse Sanna Härm, Piret Müür ja Nuppu Mattila Võhma muusikakoolist ning Katrina Reimand ja Maria Gertsjak Viljandi muusikakoolist. Maria esindas samal ajal ka Võhma gümnaasiumi.



Kolmes vanuserühmas osales kokku 30 noort heliloojat kogu Eestist. Palu esitati klaveril, viiulil, flöödil, akordionil ja saksofonil.



Võistluse tase oli kõrge, jõudes vanemas grupis juba päris heliloominguni. Seda rõõmustavamaks pidas lauljate juhendaja Maarika Reimand kahte auhinnalist kohta ja Maria Gertsjaki laulu «Kell saab kuus» esiletõstmist hea sõnumiga loona.



Lauljaid saatis Viljandi ja Võhma muusikakooli ühendatud ansambel koosseisus Kalev Välk, Laura Tiit, Hanna Rego, Mait Reimann, Tarvo Toomel ja Maarika Reimand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles