Esmaspäeval on Eestis leinapäev

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aasta 18. märtsil käisid Poola riigipea Lech Kaczynski ja tema abikaasa Maria Viljandimaal külas Eesti riigipeal.
2008. aasta 18. märtsil käisid Poola riigipea Lech Kaczynski ja tema abikaasa Maria Viljandimaal külas Eesti riigipeal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Peaministri ettepanekul otsustas valitsus kuulutada Smolenski lähedal juhtunud lennuõnnetuse ohvrite mälestamiseks homne päev, 12. aprill üleriigiliseks leinapäevaks.


Riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutustele ning avalik-õiguslikele juriidilistele isikutele tehakse ülesandeks heisata 12. aprillil 2010. aastal Eesti lipp leinalipuna.

Smolenski lähistel lennuõnnetuses hukkunud Poola president Lech Kaczynski ja tema abikaasa Maria Kaczynska on käinud ka Viljandimaal. 2008. aasta märtsis arutasid Poola ja Eesti riigipea Abja vallas Ärma talus Euroopa energiajulgeolekut.

Maria Kaczynska ja Eesti presidendi abikaasa Evelin Ilves külastasid samal ajal Viljandis pärimusmuusikakeskust, mis sel hetkel sai veel viimast lihvi. Ehitusele vaatamata esitasid Viljandi rahvamuusikud kõrgetele külalistele Poola rahvatantsu krakovjakki.

Viljandis olles ütles Maria Kaczynska "Sakalale", et see, mida ta Viljandis nägi ja kuulis meeldis talle väga. "Ma tahan tõesti tagasi tulla ja näha, milline see koht (Kirsimäe ait - toim.) on siis, kui ta valmis on saanud. Mulle meeldivad teie maa ja muusika," ütles Poola riigipea abikaasa 2008. aasta 18. märtsil.

Paraku see soov Maria Kaczynskal ei täitunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles