Ühing kutsub talgutele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus määras noorele roolijoodikule karistuseks üldkasuliku töö.
Kohus määras noorele roolijoodikule karistuseks üldkasuliku töö. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi rohelise ilmavaatega kodanike algatusel korraldatakse pühapäeval talgud, et korrastada Uueveskil Kullamäe tänavaga piirnev kunagine popp kelgutamiskoht.


«Koguneme kell 10 Endal tänava lõpus,» ütles üks talgupäeva eestvedajaid Peep Tobreluts.

Tema selgitusel tekkis kelgumäe taastamise mõte mullu novembris, kui rohelise ilmavaatega inimesed osalesid avatud ruumi mõttetalgute Viljandi kohvikus.

«Tarmo Vaalmäe mõte taastada aastakümnetetagune populaarne kelgutamiskoht viis selleni, et valmis plaan teha kohe võsakoristustalgud. Paraku sadas toona maha ennenägematu hulk lund,» meenutas Peet Tobreluts idee sündi. «Et kohe algab kevadine raierahu, on eeloleval pühapäeva tagumine aega mõte teoks teha.»

Talgutel on kavas puhastada mäenõlv võsast ja väheväärtuslikest puudest, korjata kokku prügi ning riisuda kokku lehed. Mahavõetud puude asemel istutatakse veidi sobilikumasse paika noor tamm.

Korraldajad paluvad talgutega ühinejatel võimaluse korral kaasa võtta tööriistu. «Kasuks tuleb reha ja väga asjalikud on suuremad oksakäärid või -tangid, et peenvõsa madalalt lõigata,» lausus Peep Tobreluts.

Mittetulundusühing Teeme pakub talgulistele taimeteed ja pirukaid.

«Ootame kaasa lööma igas eas inimesi,» kutsus Tobreluts linnakodanikke ettevõtmisega ühinema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles