Maavalitsuse spetsialist pälvis tähtsa tiitli

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elo Paap (vasakul) on seni andnud olnud Viljandimaa Terviseedendaja tiitli väljaandja. Sel fotol on hetk 2009. aasta tiitli üleandmisest Merit Laanele.
Elo Paap (vasakul) on seni andnud olnud Viljandimaa Terviseedendaja tiitli väljaandja. Sel fotol on hetk 2009. aasta tiitli üleandmisest Merit Laanele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti aasta terviseedendaja 2010 tiitli pälvis Viljandi maavalitsuse terviseedenduse spetsialist Elo Paap, kes on maakonna inimeste tervise parandamisega tegelnud enam kui kümme aastat.


Eesti terviseedenduse ühing (ETÜ) valis maailma tervisepäeval, 7. aprillil aasta terviseedendajaks 2010 Viljandi maavalitsuse terviseedenduse spetsialisti Elo Paabi ja aasta tervisesõbraks 2010 Evelin Ilvese.

«Elo on Viljandi maakonna terviseedenduse spetsialist aastast 1998. Ta on loonud maakonnas väga hästi toimiva ja laiapõhjalise terviseedendusvõrgustiku. Silmapaisvaim on tervist edendavate lasteaedade võrgustik,» öeldakse ETÜ veebilehel selgituseks. «Samuti on tähelepanuväärne see, et maavalitsuses on loodud terviseedenduslik struktuur, sellega tegeleb mitu inimest ning on loodud on uusi töökohti.»

2009. aastast on Elo Paap koolitanud ja nõustanud Eesti omavalitsuste ja maakondade inimesi terviseprofiilide koostamisel. «Elo on alati väga abivalmis ja nõus jagama oma pikaajalist kogemust kolleegide ja partneritega,» leidsid auhinna andjad.

«Muidugi valmistab selline tunnustus mulle head meelt ja olen väga rõõmus,» tunnistas Elo Paap pärast kolleegide tunnustusest teadasaamist. Samas avaldas ta kiitust aasta tervisesõbraks valitud Viljandimaa Abja valla Ärma talu perenaisele ja president Toomas Hendrik Ilvese abikaasale Evelin Ilvesele.

«Evelin Ilves on oma sõnavõttude ja isikliku eeskujuga terviseedenduse heaks ikka väga palju ära teinud,» ütles Elo Paap. «Arvud näitavad, et viimastel aastatel on Eestis märgatavalt kasvanud kepikõnni ja rulluisutamisega tegelejate hulk ning selles on temal kindlasti märgatav osa,» tõi ta näiteks.

ETÜ pressiteates on samuti esile toodud, et Evelin Ilves on tihti võtnud sõna terviseteemadel ja on oma tervisliku eluviisiga kõigile eestimaalastele eeskujuks. Ühtlasi tunnustas ühing seda, et abikaasa mõjul on ka härra president saavutanud suurepärase vormi, mis on meeste tervisele tähelepanu pööramise aastal eriti efektne ja tähelepanu vääriv.

Kui aasta terviseedendaja valiti teist korda, siis aasta tervisesõbra valis terviseedenduse praktikutest ja teaduritest koosnev 150-liikmeline ühendus esimest korda. See tiitel on mõeldud avaliku elu tegelasele, kes on oma tegevusega toetanud ja tähtsustanud rahva tervist.

Aasta tervisesõbra ja aasta terviseedendaja tunnustamine on Eesti terviseedenduse ühingu üldkogul 22. aprillil Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles