Viljandis peetakse haridusmessi

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haridusmessi korraldaja Tiit Kalmet (paremal) loodab, et ka tänavu tuntakse ürituse vastu suurt huvi, ning programmi eest vastutav Mart Saar lubab meelelahutust igale maitsele.
Viljandi haridusmessi korraldaja Tiit Kalmet (paremal) loodab, et ka tänavu tuntakse ürituse vastu suurt huvi, ning programmi eest vastutav Mart Saar lubab meelelahutust igale maitsele. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna alguse saav kaheteistkümnes Viljandi haridusmess tutvustab koole ja vaba aja veetmise võimalusi ning annab ülevaate sellest, mida tehakse noorteühendustes.


Haridusmessi peakorraldaja Tiit Kalmeti sõnul pööratakse seekord erilist tähelepanu noorteühendustele ja -organisatsioonidele Kesk- ja Lõuna-Eestis. «Meie eesmärk on pakkuda noortele infot haridustee jätkamiseks ja vaba aja sisustamiseks,» ütles Kalmet.



Noorteühendustest nimetas ta YFU rahvusvahelise õpilasvahetuse programmi, sihtasutust Archimedes ning Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu noorterühmitust.



Kuigi majanduslikult raske aja tõttu ei tulnud osa koole end messile reklaamima, on spordikeskuse saalis siiski 37 boksi.



Viljandi gümnaasiumidest on kohal vaid täiskasvanute gümnaasium. «Teised Viljandi gümnaasiumid ei pidanud käsil oleva haridusreformi tõttu vajalikuks välja tulla,» selgitas peakorraldaja.



Haridusmessil saavad huvilised vastused küsimustele, mis puudutavad riigigümnaasiumi loomist. Täna kell 16 osalevad linnajuhid haridusmessi vabalaval avalikus arutelus «Viljandisse üks gümnaasium», et tutvustada ja selgitada kavandatavat koolivõrgu ümberkorraldamist ja rajatava gümnaasiumi lähtekohti.



Messi programmist kõneldes tõdes Mart Saar, et huvipakkuvat peaks leidma igaüks.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles