Kullalootus luhtus ühe käiguga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Kanep
Meelis Kanep Foto: Marek Kolk

Eesti meeste malemeistrivõistlustel pronksmedali teeninud Viljandi maleseltsi liige Meelis Kanep on pettunud, sest soovis tänavu võita oma neljandat tiitlit.


«Ühe ebaõnnestunud käiguga keerasin terve turniiri nässu,» tunnistas rahvusvaheline suurmeister.



Tiitlivõistluste kuuendas voorus oli Meelis Kanep sunnitud vastu võtma oma ainsa kaotuse Jüri Holvasonilt, kes oli tema sõnul täiesti võidetav vastane. «Rumala kaotuse tõttu oli võiduväljavaade luhtunud ja mängutuju rikutud,» nentis ta.



Kuni selle eksimuseni olid tiitlivõistlused kulgenud hästi: viie vooruga oli Kanep saanud neli ja pool punkti ehk teisisõnu püsis võidukonkurentsis.


«Oli üldse üks imelik turniir, kus reaalselt nõrgemad peksid tugevamaid,» leidis ta.



Eesti meistriks pärjatud Kaido Külaotsaga mängis Meelis Kanep viiki.


«Temaga olin vastamisi vahetult pärast kuuendas voorus saadud kaotust, mistõttu oli raske end pingutama sundida. Pealegi mängisin mustadega. Nii tugevat meest on sedasi raske murda,» rääkis ta ning lisas: «Viik sobis ka Külaotsale. Tema oli nõrgematelt meestelt punktid ära korjata suutnud.»



Külaots võttis turniiril üheksast punktist seitse. Meelis Kanep ja Olav Sepp kogusid mõlemad pool punkti vähem. Lõpliku koha määramisel kasutatud Bergeri koefitsient andis eelise Sepale.



Teine Eesti meistrivõistlustel kaasa teinud Viljandi maleseltsi liige Tarvo Seeman lõpetas turniiri kuue punkti ja neljanda kohaga.



Laupäeval peetud Eesti välkmale meistrivõistlustel samuti pronksmedali pälvinud Meelis Kanep nimetas seda mõõduvõttu rohkem meelelahutuslikuks lõõgastuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles