Kõo vald toetab Koksvere seltsimaja ehitamist

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõo vallavalitsuse hoone
Kõo vallavalitsuse hoone Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõo valla aastaeelarve kahanes mulluselt 23 miljonilt kroonilt 15,7 miljoni kroonini.


Valla finantsjuhi Anu Lõhmuse sõnutsi tuleneb suur vahe sellest, et eelmisel aastal saadi Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt koolimaja remondiks 5 miljonit krooni, kuid tänavu suuremaid toetusi tulemas ei ole.



«Toetame omaosalusega Koksvere seltsimaja ehitamist ja Pilistvere rahvamaja renoveerimist. Kokku kulub selleks 170 000 krooni,» rääkis Anu Lõhmus.



Hasarmängumaksu nõukogule on tehtud taotlus sotsiaalmaja renoveerimiseks. Juhul kui see heaks kiidetakse, läheb omaosaluse katteks 140 000 krooni.


Kui mullu laekus vallas tulumaksu 6,1 miljonit krooni, siis tänavu prognoositakse saada 5,4 miljonit krooni.



«Tulumaksu laekus esimese kolme kuu jooksul 24 protsenti kavandatust ning kui samas vaimus jätkub, tuleks alalaekumine,» nentis finantsjuht. Ühe maksuraha kahanemise põhjusena nimetas ta seda, et kohalikus põllumajandusühistus kehtib neljapäevane töönädal. «Suveperiood on tulemas ja loodame, et kavandatavad maksud tulevad siiski täis.»



Miljon krooni loodetakse saada maamaksust, mida Kõo vallavolikogu tõstis.


«Et aasta lõppes suhteliselt hea seisuga, otsustasime miljon krooni laenu tagasi maksta. Makse jääb veel tagastada 220 000 krooni,» rääkis Anu Lõhmus.



Ta märkis, et raskel ajal on säästetud nii palju kui võimalik. Kõikidel valla töötajatel vähendati palka viis protsenti. Töötajaid koondati juba 2008. aastal, nüüd vähendati Pilistvere raamatukogu juhataja töökoormust poole peale.



«Meil on väike vald ja kaks raamatukogu juhatajat ning Pilistvere raamatukogu on väiksema  külastatavusega kui Kõo oma,» selgitas finantsjuht. Ta tunnistas, et koondamised pole siiski ka uuel aastal välistatud.



Teehoiuks on vallal 300 000 krooni, aga suurem osa sellest on kulunud lumelükkamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles