Uus arvutiprogramm teeb toetuste arvestamise keeruliseks

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi sotsiaalametis kulub toetuste arvestamisele sel kuul rohkem aega kui varem.
Viljandi sotsiaalametis kulub toetuste arvestamisele sel kuul rohkem aega kui varem. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõikides Eesti valdades ja linnades võeti sellest kuust toimetuleku- ja hooldajatoetuste vormistamisel abiks uus arvutiprogramm, mille tõttu kulub taotluste sisestamisele ja arvestuste tegemisele rohkem aega kui seni.

Viljandi linnavalitsuse sotsiaalamet teatab, et uue programmi tõttu võetakse toimetulekutoetuse taotlusi vastu kolmel päeval nädalas. Esmaspäeval ja teisipäeval kella 9-11.30 ja 13.30-16 ning neljapäeval kella 9-11.30 ja 13.30-17.30. Kolmapäeval ja reedel toimetulekutoetuse taotlusi vastu ei võeta.

«Riiklike toetuste arvestamisel võetakse kasutusele uus programm STAR ning seepärast on taotluste sisestamine ja arvestuste tegemine esialgu tunduvalt aeganõudvam kui seni,» teatas linnavalitsuse pressiesindaja. «See nõuab täiendavate andmete otsimist ja kontrollimist, mis aeglustab sotsiaaltöötajate tööd.»

Posti teel ja kolmandate isikute kaudu palub sotsiaalamet taotlusi mitte edastada, sest isikust lähtuvate andmete otsimine võtaks aega ning lükkaks toetuse vormistamise ja saamise paratamatult edasi. Sotsiaalhoolekandeseaduse kohaselt võetakse taotlusi vastu igal kuul 20. kuupäevani.

Et ka puuetega inimeste hooldajatele toetuste andmine tuleb alates 1. aprillist sisestada ainult STAR programmi kaudu, siis tähendab see kõigi seniste hooldajate andmete ümbertöötamist. Seetõttu ei ole võimalik toetusi välja maksta kuu esimesel poolel, nagu senini tavaks oli saanud.

Viljandi sotsiaalameti töötajad loodavad, et uue programmi abil jõutakse kõik toetused siiski aprilli viimaseks kuupäevaks välja maksta. Sotsiaalamet palub nii toimetulekutoetuse taotlejatelt kui ka puuetega inimeste hooldajatelt mõistvat suhtumist ja loodab, et edaspidi, kui see programm on lõplikult juurutatud, muutub töö lihtsamaks ja kiiremaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles