Sakala/Kinema püsib medalikursil

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Kartuzov
Oleg Kartuzov Foto: Ülar Mändmets

Laupäeval peeti Eesti võistkondlike lauatennise meistrivõistluste põhiturniiri viimased kohtumised ning Viljandi kõrgliiga esindus Sakala/Kinema tagas endale pääsu mais aset leidvatele medalimängudele.


Sakala/Kinema lõpetas põhiturniiri kolmanda kohaga ning läheb eelseisvas poolfinaalis vastamisi teiseks tulnud Maardu klubi esimese koosseisuga.



Viljandi klubi juhi ja kõrgliiga meeskonna treeneri Peeter Allikoja arvates on Maardu poolfinalistidest üks mugavamaid vastaseid, sest teised konkurendid kavandavad otsustavateks mängudeks kaasata lisajõude.



«Kuulda on olnud nii põhiturniiri neljandana lõpetanud Valgu Pingo kui võitnud Tallinna Kaleviga liituvatest proffidest,» rääkis ta ning lisas: «See pole keelatud. Kui raha on, pole probleemi. Meie eelarve aga niisugust täiendust ei võimalda.»



Sakala/Kinema ja Maardu esimese koosseisu tänavuse põhiturniiri mõlemad kohtumised lõppesid viljandlaste lüüasaamisega, kuid poolfinaalis on neil Peeter Allikoja sõnul omad võimalused olemas.



«Mängude süsteem on põhiturniiri omast erinev: matš peetakse kuue punktini ja võimalik on ka 5:5 viigiga lõpetada,» selgitas ta. «Viigi puhul loetakse sette ja seejärel vajaduse korral ka punkte. Nii et finaalis tuleb võidelda iga palli ja punkti pärast.»



Kõrgliiga esinduste põhiturniiri kolmes viimases voorus Narvas teenis Sakala/Kinema ühe võidu ja kaks kaotust. Vigastuse tõttu ei saanud seal kaasa teha meeskonna liider Dmitri Lett. Tema asemel kaasati võistkonda kadettide klassi kuuluv Rivo Saaremäe.



«Noor mees tegi kõrgliigas tubli debüüdi,» lausus treener. «Eriti meeldiv oli Rivo Saaremäe hea mäng rakverlase Erik Lindmäe vastu. Teda võitis ta 3:2.»


Võit ja kaks kaotust



Peale Rivo Saaremäe mängisid Narvas Sakala/Kinema vormis Jaanus Allikoja ja Oleg Kartuzov. Võistkond kaotas 2:4 oma tulevasele poolfinaali vastasele Maardu I-le ja 3:4 Tallinna Kalevile ning võitis 4:3 Valgu Pingo / Smegi.



Peeter Allikoja hinnangul oli mõlemat kaotatud matši reaalne ka võita. «Ehk jäi veidi puudu õnnest,» pakkus ta.



Eesti võistkondlike meistrivõistluste otsustavad mängud peetakse 15. mail Tallinnas. Allikoja avaldas lootust, et selleks ajaks on Sakala/Kinema oma parimas võitlusvormis.



Võistkondlike lauatennise meistrivõistluste esiliiga meeskonnad pidasid oma põhiturniiri viimased mängud möödunud laupäeval Pärnus.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles