Telekokk käis Viljandimaal jahimehetoite mekkimas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telekokk Jazz õppis esmaspäeval Karksi vallas Kopra talus sokushashlõkki ja metsseapõrsahautist tegema.

«Kuhu jäi see puuder, mis ma sulle enne panin?» imestas Eesti Televisiooni saate «Kokakunst» produtsent Ülle Puusep, katkestades hetkeks võttegrupi töö ja kiirustades puudrikarbiga saatejuht Jazzi juurde.

«Tõmbasin sisse,» naljatas Jazz end kuulekalt tupsutada lastes. «Meil on tekkinud puudrist sõltuvus,» muigas ta.

Samamoodi pidi produtsent puudrishvammiga üle pühkima ka Kopra talu peremehe Rudo Puksi näo. Nimelt oli shashlõkiküpsetamiseks süüdatud kamin ruumi palavaks kütnud ning meeste näod leemendama pannud. Tegemist oli siiski juba saate lõpukaadritega ning söögitegijatel oli kamina ees istudes vaja veel vaid paar jahimehejuttu vesta.

«See kõik oli puhas improvisatsioon,» rääkis Rudo Puks hiljem. «Selle, mida saates räägime, leppisime kokku hommikul vahetult enne salvestamist.»

Võttegrupp kohtus põdraga

Juba viiendat aastat «Köögikunsti» juhtiv Jazz, kes tavaelus kannab nime Rainer Härm, ütles, et Viljandimaal käis nende võttegrupp saadet tegemas esimest korda. «Meil on oma statsionaarne köök, kuid kui on mõni efektne koht, siis sõidame vahel sinna ka välja,» selgitas ta.

Kopra talu peale sattusid teletöötajad tänu sellele, et paar kuud tagasi oli saates esinenud Viljandimaa mehe Rein Ruusi kokku pandud shashlõki- ja barbecue-meeskond. Sellesse kuulus ka Kopra talu peremees, kelle jutud saatetegijate huvi äratasid.

Esmaspäeval Viljandimaale jõudnud võttegrupp tegi kõigepealt väikse matka talu juures asuvate koprakuhilate juurde ning sattus metsas isegi põdraga vastakuti. Toidutegemise võtted tehti turismitalu köögis, lõpuosa võeti üles aga kaminaruumis.

Jahil käimist harrastav Puks ütles, et toidutegemisel kasutatud soku oli ta ise küttinud, metsseapõrsaliha oli saanud aga sõbralt. Roogade retseptid ja maitseained olid samuti võõrustaja poolt.

Kopralihateemalist köögisaadet ei tule

Kuigi saates osalejad arutasid ka seda, mida kopralihast valmistada saab, päris selleteemalist "Köögikunsti" siiski ei kavandata. «Arvan, et selle järele pole suurt nõudlust, sest kopraliha on üsna eksootiline,» leidis produtsent Ülle Puusep. «Vaatajal kaob huvi ära, kui ta kuuleb, et hakatakse toitu valmistama loomast, kelle liha temal kätte saada pole võimalik.»

Teletöötajate sõnul jõuab Kopra talus salvestatud «Köögikunsti» saade eetrisse ilmselt 25. veebruaril.

Liisi Seil


Kopra turismitalu peremehel Rudo Puksil (vasakul) ja «Kokakunsti» saatejuhil Jazzil oli tükk tegemist, et saates valmistatud sokushashlõki tükid enne lõpukaadreid varrastesse saada.

FOTO: ELMO RIIG

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles