Kolme koori etteaste paneb aluse kontsertide sarjale

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa kammerkoor
Viljandimaa kammerkoor Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval on Viljandi Pauluse kirikus kolme koori kontsert, mis korraldajate sõnul täidab tühiku siinses muusikaelus.

Viljandimaa kammerkoori peadirigendi Toomas Volli sõnul ei ole Viljandis kuigi sageli korraldatud kontserte, kus täiskasvanute koorid koos üles astuksid. «Repertuaar saab õige lihvi alles publiku ees,» selgitas Voll ettevõtmise vajalikkust.



Tänavusel Eesti kammerkooride võistulaulmisel Haapsalus osaleb Viljandimaa kammerkoori kõrval Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia segakoori koosseis, mis on koos käinud alles sügisest, ning selle liikmetele tuleb esinemine kaitsvate koduseinte vahel eriti kasuks.



«Nii saaks kumbki koor kogu ettekande siin läbi närveerida,» lausus Voll naerdes.



Viljandimaa kammerkoor võistleb Haapsalus kümne kõrgeima ehk A-kategooria koori hulgas.



Kogenematuks ei saa pidada ka akadeemia koori, sest selle eelkäija kultuurikolledži segakoor on üleriigilisel võistulaulmisel edukalt üles astunud kahel korral.



Esimene hooaeg on peadirigent Jana Perensi sõnul kulgenud nii nagu igal vastloodud kollektiivil ikka.



«Ülesanded, mis endale võtsime, on lauljatelt nõudnud palju pühendumist, aga need on aidanud terad sõkaldest eraldada ja meid liitnud,» lausus ta.



Kolmapäeval Pauluse kirikus aset leidev sündmus kannab pealkirja «Väike õhtukontsert» ning on publikule tasuta. Oma paremaid oskusi näitavad eelmainitud esinejate kõrval võõrustajad ehk Pauluse koguduse segakoor.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles