Kilpkonna galerii kutsub inimest vaatama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile vastu õhtut avas Kilpkonna galerii Viljandi fotograafide Terje Atoneni ja Elmo Riigi näituse "Inimesed raamis".

Viljandi päevalehe "Sakala" fotograaf Elmo Riig on seekord toonud välja üksnes vanade või väga vanade inimeste pildiseeria. Ta on eakaid pildistanud nende loomulikus elukeskkonnas.

Kunstikriitik Mari Sobolevi sõnul on Elmo Riigi fotod reportaazhlikud, nagu see ajalehefotograafi puhul ka loomulik on. Tema fotodel kajastub pildistatute maailm.

Terje Atonen töötab fotoäris ning inimeste pildistamine on tema igapäevane tegevus. Oma elu esimesele näitusele on ta pannud paarkümmend ateljeepilti, kusjuures modellid pärinevad klientide seast. Valik on imikust ilusate noorte naisteni.

"Terje Atonen puhastab kaadri ülearusest ja võimendab inimese iseloomulikumaid omadusi. Ta eelistab mustvalget tooni, mida täiendab muu värviga," rääkis Mari Sobolev.

Terje Atonen ja Elmo Riig nii toetavad kui täiendavad teineteist oma väljapanekutega, mida nad näituse avamisel ka sõnades kinnitasid.

Noorele fotograafile meeldib kõige rohkem Riigi foto hallis kampsunis memmest, 91-aastasest suurejaanilasest Anna Palitsast. See on üks kahest lehepiltniku poolele meetrile suurendatud fotost. Elmo Riigi omakorda vaimustab noore partneri tehtud foto last ootavast emast. Ta oli fotograafi lausa sundinud seda päevavalgele tooma.

Näituse kujundas kunstnik Mare Hunt. Ta ütles, et mõlemal kunstnikul jäi veel hulk fotosid tagataskusse.

Väike näituseruum oli avamise ajal rahvast täiesti täis. Kohal oli ka aastane modell Margaret Põldsaar, kelle fotodele jäädvustatud naeratus vaatajate pilku vangistas.

Näitust "Inimesed raamis" näeb 8. detsembrini.

Helgi Kaldma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles