Mõisaküla vaguniremontijad kaotavad töökoha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maikuu lõpul jääb Mõisakülas tööta 22 vaguniremontijat, sest Edelaraudtee suleb Viljandimaal oma vagunidepoo ja koondab sealsed töötajad.

Ligi 40 aastat Mõisakülas paiknenud depoo, kus remonditakse kaubavaguneid ja platvorme, on aktsiaseltsile Edelaraudtee toonud aastas ligi miljon krooni kahjumit.

"Depoo sulgemist on meie firmas arutatud juba pikka aega, kuid lõpliku otsuse tegime nüüd," rääkis Edelaraudtee juhatuse liige Henn Ruubel.

Firmad, kellel Eestis vaguneid on, eelistavad Ruubeli sõnul oma veeremit remontida Tapal või Valgas, kus on selleks paremad tingimused.

"Mõisakülaga ei suutnud me konkurentsis püsida, sest depoo sisseseade pärineb 1960. aastate lõpust ja kõik remonti vajavad vagunid on Põhja-Eestis," selgitas juhatuse liige.

Mõisaküla linnapea Arvids Tisler ütles, et 22 inimese tööta jäämine on väikelinnale raske hoop. "Depoo oli meie linnas suuruselt kolmas tööandja," lisas ta.

Tisleri kinnitusel leiavad vaguniremontijad, kes sel nädalal koondamisteate said ja 31. maist kohata jäävad, kodulinnas tööd vaid sel juhul, kui mõni uus firma seal tegevust alustab.

Parimat võimalust näeb linnapea selles, kui keegi ostab depooruumid ja jätkab seal metallitöödega. "Kõik need töölised on oma ala spetsialistid ja saanud vajaliku väljaõppe," kinnitas ta.

Enamik koondamisteate saanud töölisi on keskeas mehed. "Nad on end Mõisakülaga sidunud ja mujale kolimine on neile üsna raske," arvas Tisler. "Ainult sotsiaaltoetustega paraku aga ära ei ela."

Edelaraudtee juhatuse liikme Henn Ruubeli arvates ei tähenda vagunidepoo sulgemine veel Mõisaküla kui raudteelinna lõppu. "Raudtee ja jaamahoone jäävad sinna ikka alles ja meil on endiselt kavas alustada Mõisaküla piiripunkti kaudu kaubavedu Lätti," kinnitas ta.

TÖÖTUD

Mõisakülas elab 1265 inimest, töövõimelised on neist pooled. Detsembris oli Mõisakülas tööta 24 inimest, mis moodustab 3,8 protsenti töövõimelisest elanikkonnast. Maakonnas tervikuna oli detsembris tööta seitse protsenti inimestest.

Marko Suurmägi


Mõisakülas on vagunirattaid parandatud ligi 40 aastat. Alates suvest see tegevus lõpeb.

FOTO: ELMO RIIG

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles