Mehed murdsid end poolfinaali

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC sai võõral väljakul raske võidu, alistades meistrivõistluste veerandfinaalseeria kolmandas vastasseisus Aruküla. Viljandlaste suurim väravakütt oli Kristo Voika (paremal) kaheksa tabamusega. Pilt on tehtud mängust Tallinna käsipallikooliga.
Viljandi HC sai võõral väljakul raske võidu, alistades meistrivõistluste veerandfinaalseeria kolmandas vastasseisus Aruküla. Viljandlaste suurim väravakütt oli Kristo Voika (paremal) kaheksa tabamusega. Pilt on tehtud mängust Tallinna käsipallikooliga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi käsipallimeeskond alistas laupäeval Harjumaal peetud Eesti meistrivõistluste veerandfinaali kolmandas mängus ühe väravaga Aruküla, avades endale sellega tee poolfinaali.


Meeskondade kolmas kohtumine kulges närvilises õhkkonnas ja kujunes sellest tingituna ka üsna väravatevaeseks: esimesel poolajal suutis kumbki võistkond visata vaid üheksa väravat.



Viljandi HC treeneri Lembit Nelke sõnul pöörasid mõlemad esindused suurt rõhku kaitsetegevusele.



«Rassisime kaitses tublisti ja eks seepärast tulnudki väravaid vähevõitu,» rääkis ta. «Närvilisust oli väljakul nii mängijate kui kohtunike tegevuses.»



Punkt punkti heitlus lõppes Viljandi HC 23:22 paremusega.



«Taavi Kalvi ja Kristjan Koovit tegid otsustavatel hetkedel skoori,» tundis Lembit Nelke meeskonna nooremate mängijate otsustavuse üle heameelt.


Võiduvärav tuli efektsest rünnakust, mille lõpetas üks võistkonna kogenumaid liikmeid Vitali Vorobjov.



Kahe mänguvõiduni peetava veerandfinaali 2:1 võitnud Viljandi HC jätkab tiitlivõistlusi poolfinaalis, kus tema vastane on põhiturniiri ning nädala eest Balti liiga võitnud Põlva Serviti.



«Treenerina ei tohi öelda, et meil pole võiduvõimalusi, aga reaalselt võttes neid polegi,» tunnistas Lembit Nelke. «Lähme võitlema, mis muud.»



Tugeva Serviti vastu loodavad võitlust ja head mängu näidata ka kaks viljandlaste raudvara Vitali Vorbjov ja Mihkel Jürisson, ent seeria võidust ei unista nemadki.



«Põlva on praegu Eestis kõige professionaalsem käsipallimeeskond. Meil kui entusiastlikel amatööridel reaalset võiduvõimalust pole,» lausus Mihkel Jürisson ning lisas: «Meie nooremad saavad nüüd tugeva vastase ohjeldamisel kogemusi korjata.»



Vitali Vorobjovi jutu järgi sõidavad viljandlased Põlvasse ilma kahe põhimängija, Taavi Tibari ja Marko Petersonita ning see kahandab nende vastupanuvõimet veelgi.



«On selge, et nende meeste eemalejäämine halvab päris korralikult meie kaitsetööd,» nentis ta.



Teise finalisti selgitavad Chocolate Boys ja HC Kehra. Tiitlikaitsja Kehra oli veerandfinaalis SK Tapast üle 34:21 ja 37:28.



Eelmisel aastal kohtusid Chocolate Boys ja Kehra finaalis. Toona jäi 3:1 peale Kehra.



Viljandi HC ja Põlva Serviti kolme mänguvõiduni peetava poolfinaalseeria esimene kohtumine on teisipäeval ja teine neljapäeval Põlvas. Kolmandaks kohtumiseks on viljandlased kodusaali broneerinud 21. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles