Viljandi raudteejaam omandab uut nägu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viiratsi firma Viive Ehitus tööliste käe all saab Viljandi raudteejaam nädala-poolteise pärast uue katuse ning valmib ka toitlustuskoht.

"Tahame suuremate keskuste raudteejaamades sõitjaile häid tingimusi luua ning ühtlasi oma hooneid paremini kasutada," rääkis Edelaraudtee aktsiaseltsi juhatuse esimees ja peadirektor Jüri Kuusik ning lisas, et remonti tehakse etapiviisi.

Kuusiku arvates peaks iga suurema raudteejaama juurde kuuluma ka toitlustuskoht, nagu see on varemgi olnud. Seda silmas pidades ongi ootesaalist paremat kätt jääv tiib kavandatud köögi ja muude lisaruumidega toitlustuskohaks.

Raudteejaama katus ning puhketoa, baariruumide, köögi ja nende juurde kuuluva väljaehitamine läheb Edelaraudtee peadirektori arvates maksma keskeltläbi miljon krooni. Täpsest summast ei saanud ta veel kõnelda, sest töö ju alles käib.

"Raudtee oma söögikohta ei vaja. Kui kõik saab valmis, siis pakume soovijaile välja ruumide rentimise võimaluse," lisas Edelaraudtee avalike suhete juht Urmas Glase.

"Hakkame otsi kokku tõmbama," lausus Viive Ehituse töömees Aleksander Tamm. "Meil on siin juba lõpetamise värk."

Firma juhi Mart Vaiksaare sõnul võib tehtut raudteejaama kapitaalremondiks nimetada. Poolteist aastat tagasi sai korda hoone vasak tiib, mida kasutavad raudteetöötajad, ja ootesaal. "Jaamahoone välisremont ja perrooni korrastus jäävad järgmiseks aastaks," teab Viive Ehituse juht. "Edaspidi hakkab rong peatuma jaamahoone ees, nagu see ka vanasti on olnud."

Viive Ehitus teeb Edeleraudteega koostööd sellest peale, kui Viiratsi ehitajad Türi raudteejaama remontimise vähempakkumise võitsid. Sellele järgneski Viljandi raudteemaja remont.

ARVAMUS

Tiiu Vabrit, Viljandi raudteejaama ülem:

"Arvan, et rongiliiklus ei kao kuhugi. Raudtee võiks ikka riigi oma olla, ent meie käest ei küsi niisugust asja keegi. Suvel oli päris palju sõitjaid. Enamasti otsustavad rongi kasuks pensionärid ja üliõpilased — neil on sõidusoodustus. Arvan, et raudteeasjandus läheb ülesmäge nagu muutub ilusamaks meie jaamgi."

Helgi Kaldma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles