Tallinna kunstnik näitab viljandlastele merd

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsest 14. maini on Kilpkonna galeriis tallinlanna Kaarin Meyeri õlimaalide näitus, mille autor on nimetanud "Eesti maastikeks".

"Armastan merd ja ka maalin meelsasti merd," rääkis eile Kilpkonna galeriis oma näituse avanud kunstnik Kaarin Meyer. "Elasin lapsena Põhja-Eesti rannakülas, kus meri oli otse õue all. Nüüdki veedan palju aega mere ääres."

Meyeri sõbranna, kunstnik Vilja Promet kahetses, et sõbranna on liiga tagasihoidlik ja enda suhtes kriitiline ning tuleb oma piltidega välja ainult siis, kui keegi tagant lükkab.

"Vaadake, missuguste värvidega ta on oma pildid maalinud," sõnas Vilja Promet näituse avamisel. "Need sobivad igasse interjööri ja pole ka kallid."

Kaarin Meyer ei maali üksnes merd. Üks tema viimaseid töid on kaskedest. See on juba nimetatud rannaküla lähistel kasvav kasetukk.

"Öise mere" kõrval koha leidnud väiksem maal on Tapula küla lähedane lahesopp, Lõuna-Eestiga sarnanev maastik pärineb hoopis Ida-Virumaalt ning raba Lahemaa rahvuspargist.

Kaarin Meyer on lõpetanud Tartu Kunstikooli Alfred Kongo õpilasena ning maali erialal Tallinna Kunstiinstituudi. Ta on kirjakunstniku ja dekoraatorina töötanud Livikos ja ETKVL-is.

Pensionile jäänuna pühendub ta maalimisele, mis on nii õpitud eriala kui eluaegne hobi. Paarkümmend aastat tagasi elas see kunstnik Viljandis.

Helgi Kaldma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles