Tartu jalgrattur väntas endale välja Viljandi karika

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartlane Oskari Kargu teenis pühapäeval viljandlaste aplausi, kui ta jõudis linna jalgrataste tänavasõidu karikavõistlustel esimesena finishisse.

Enamiku ajast karikavõistluste meeste ja juunioride klassi sõitu juhtinud Oskari Kargu jäi võistlusega rahule. «Trass oli huvitav ning tänavasõiduks parasjagu pikk,» jagas võitnud tartlane tunnustust.

Viljandi tänavail on Kargu varemgi võidu kihutanud. «Kümmekond aastat tagasi katsusin noorteklassi ratturina siinseil tänavail jõudu juunioride seas,» meenutas ta.

Viljandisse oli sõitma tulnud kogu praegu kodumaal viibivate Eesti ratturite paremik. Oskari Kargu tunnistas, et Jaan Kirsipuu osalemise korral oleks ta esikohast ilmselt ilma jäänud.

Aastatepikkuse pausi järel peetud võistlusega olid rahul korraldajad nii Viljandist kui Eesti Jalgratturite Liidust.

Viljandimaa spordijuht Ilmar Kütt avaldas heameelt, et linlased ilmutasid ürituse vastu suurt huvi, kuigi seekord kahjuks vaid pealtvaatajate poolel.

Jalgratturite liidu peasekretär Urmas Karlson avaldas rahulolu nii rattaliidu kui sõitjate nimel. Tema sõnul on ratturid huvitatud, et Viljandis ka tuleval aastal võistlus korraldataks.

«Tahame järgmisel aastal Eesti tänavasõidu meistrid selgitada kolme või nelja etapiga ning üks osavõistluse kandidaatlinnu on kindlalt Viljandi,» rääkis peasekretär, lisades et Viljandi suur eelis on siinne reljeefne rada.

ARVAMUS

Oleg Sapozhnin, võistluste peakohtunik:

"Olin väga meeldivalt üllatunud, kui kuulsin viljandlaste soovist taas tänavasõidu võistlusi korraldada. Viljandi on selleks väga sobiv paik."

Madis Luik


Enamiku ajast meeste tänavasõitu üksinda vedanud Oskari Kargu teenis finisheerides viljandlaste aplausi.

FOTO: AIVAR KALJUSAAR

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles