Võitlus Tallinnas jätab viljandlased telepildita

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaabellevifirmade hoiatusstreigi tõttu võivad ligi 5000 viljandlasel pühapäevased lemmiksaated nägemata jääda, sest siinne firma Starman kavatseb streigiga ühineda.

"Loodan muidugi, et see streik jääb ära," lausus aktsiaseltsi Starman tegevdirektor Peeter Kern. Firma kliendid võivad pühapäeval alates kella 18 telepildita jääda sel juhul, kui teede- ja sideministeerium ei alusta Eesti Kaabellevi Liiduga mõningate seaduste muutmiseks läbirääkimisi.

Kaabellevi liit protestib streigiga Sideameti otsuse vastu, mis andis Tele2 kaubamärki kasutavale Tallinna Kaabeltelevisiooni aktsiaseltsile Tallinna kesklinnas ja Õismäel telepildi näitamise ainuõiguse.

Peeter Kern tunnistas, et Tallinnas käiv turuvõitlus viljandlasi praegu otseselt ei mõjuta. "Tulevikus tohib seaduse järgi aga ka Viljandis korraldada konkursi, et anda telepildi näitamise õigus vaid ühele firmale," selgitas ta. "See viib monopoli tekkimisele ja hinnatõusule."

Kui Tallinna elamurajoonides hakkab telesignaali edastama Tele2, peavad elanikud "Eesti Päevalehe" andmetel maksma telekanalite vaatamise eest kaks kuni kuus korda senisest rohkem.

Kern nentis, et ühepäevane streik võib firmale kasu asemel hoopis kahju tuua, sest inimesed võivad pöörduda hoopis streikivate aktsiaseltside vastu.

"Arvan, et kliendile on parem siiski üks päev ilma telepildita olla kui soodustada kalli monopoli teket," lausus ta. "Palume klientidelt võimalike ebameeldivuste pärast vabandust ja raha me selle päeva eest ei küsi."

Praegu ministeerium ja kaabellevifirmasid ühendav liit kõnelusi alustanud pole. "Ministeerium on meisse väga tõrjuvalt suhtunud," kurtis Kern.

Teede- ja sideministeerium peab kaabellevi liidu liikmete käitumist sabotaazhiks ning plaanib streikivaid firmasid karistada, tühistades nende litsentsi.

Marko Suurmägi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles