Vastemõisa raamatukogu lugejad saavad uutes ruumides plaate kuulata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vallavanem Rünno Johanson kinkis eile Vastemõisa rahvamajas uued avarad ruumid avanud raamatukogule muusikakeskuse.

"Nüüd saavad soovijad muusikanurgas kõrvaklappidega plaate kuulata," rõõmustas raamatukogu juhataja Merle Rang kingituse üle. Ta lisas, et laserplaate on raamatukogul juba üle 80, põhiliselt klassikalise muusikaga, aga ka keeleõppeks.

"Eestlane hoiab omaette, eriti kui tal midagi halvasti on, aga meie uus raamatukogu on nii ilus ja juhataja nõnda tore inimene, et siin hakkavad inimesed küll koos käima," rääkis avamisel Õie talu perenaine Juta Kobin.

Viljandi Linnaraamatukogu juhataja Evi Murdla tunnistas, et talle on selline kiire muutus lausa uskumatu.

"Alles oli Vastemõisa raamatukogu vanas vallamajas ja seal oli paras läbisõiduhoov," meenutas Murdla. "Imestasin, et seal üldse normaalset raamatukogutööd teha sai."

Avamisele oli tulnud palju rahvast, nende hulgas oli ka kauaaegne Vastemõisa raamatukogu juhataja ja koduloouurija Heino Olev.

Merle Rang aga rõõmustas, et uued ruumid veel õigel ajal valmisid.

"Tuleval aastal on kindlasti rahaga kitsam, siis tõmmatakse ka riigi toetus raamatute ostmiseks koomale," rääkis juhataja ja tõdes, et ega vallalgi palju anda olnud. Põhiraha, 144 000 krooni, oli raamatukogule tulnud hasartmängumaksu fondilt, vald andis 50 000 ja kultuuriministeerium 40 000 krooni.

"Selle peale ei tohi heituda, kui alguses ära öeldakse," jagas Merle Rang kogemusi. "Hasartmängufond ütles ka esimese küsimise peale ära, aga ma kirjutasin uue projekti. Kui kindlalt tead, mida tahad, ja oskad seda põhjendada, siis varem või hiljem ikka raha saad."

Vastemõisa raamatukogus on lisaks raamatutele ja muusikakuulamise võimalusele internetipunkt.

Sealse raamatukogu juhataja ei usu, et arvutid raamatud välja tõrjuvad.

"Päeval võib ju internetist teavet koguda, aga õhtul arvutiga voodisse ei poe," sõnas ta. "Koju ostavad inimesed põhiliselt teatmeteoseid, ilukirjandust tullakse ikka raamatukogust laenutama. Eriti ootame lapsi."

Merle Rangi soov on, et kõigil oleks raamatukogus hea olla.

Vastemõisa raamatukogu

1910. aastal asutati Vastemõisa Noorsoo Seltsi avalik raamatukogu.

Praegu on Vastemõisa raamatukogul 400 lugejat ja fondis 11 000 raamatut.

Raamatukogus on avalik internetipunkt ja kogu laserplaate, mida saab kohapeal kuulata.

Tiina Sarv


Vastemõisa raamatukogu juhataja Merle Rang (paremal) rõõmustab koos avamisele tulnud külalistega uute ruumide ja võimaluste üle.

FOTO: ELMO RIIG

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles