Viimane päev. Suurvesi rohkem ei tõuse

, Tipu küla elanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurvesi on Tipu külas jõudnud tippu. Edasi peaks järgnema veetaseme alanemine.
Suurvesi on Tipu külas jõudnud tippu. Edasi peaks järgnema veetaseme alanemine. Foto: Tõnis Korts

Tipus on veetase täna sama mis eile. Tundub, et tõus on peatumas. Meiekose kandis kerkib vesi küll pidevalt edasi, aga siin ülalpool hakkab vist tasapisi järele andma.


Metsades on lund ja vett veel küllaga, aga suurem hoog on raugenud. Vähemalt tundub nii. Tänu lumerohkele talvele ja külmumata maapinnale käitus vesi sellel aastal veidi isemoodi ja viimase kümne aasta kogemuste põhjal oli seda suurvett raske ennustada.

Veel nädal tagasi oli vaikus enne tormi ja tundus, et suurvett ei tulegi. Aga võta näpust! Minu jaoks on kõige olulisem see, et vesi majja ei tuleks. Tänase päeva seisuga jäi tikutopsi jagu puudu. Suht napikas.

Väga suure vee tõttu on linnuriik ümbruskonnas vaesemaks jäänud, aga see on ajutine.

Selleks korraks siis siit Tipu kandist kõik. Vesised tervitused Teile kõigile siit Soomaalt, kus on viis aastaaega!

«Sakala» leheküljel pidas suurvee päevikut Soomaal Tipu külas elav Tõnis Korts, kes teenib igapäevast leiba maavalitsuses arengu- ja planeeringuosakonda juhatades. 11 päeva jooksul kirjeldas ta, kuidas tuleb kevad Soomaale ja kuidas mõjutab kõrgvesi sealsete inimeste elu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles