Print Best kolis Männimäel asuvasse trükikotta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pankrotistunud aktsiaseltsilt Trükiekspert Männimäel asuva trükikoja ostnud Viljandi firma Print Best töötab alates septembrist oma uues majas.

"Jõudsime seni maja rentinud Nordan Trükiga kokkuleppele, et nemad kolivad trükikojast välja ja annavad ruumid meile," rääkis osaühingu Print Best juhataja Priit Kull.

Augustis trükikoja hoone 700 000 krooni eest Print Bestile müünud pankrotihaldur Margo Normanni sõnul oli trükikoja endine omanik Trükiekspert rentinud oma tootmisruumid 25 aastaks Nordan Trükile, kusjuures viie aasta rent oli firmal väidetavalt juba ette makstud.

Priit Kull ei osanud eile öelda, kui palju inimesi nende uues tootmishoones töökoha leiavad. "Palkasime ka mõned endised Nordan Trüki töölised, kelle nende endine tööandja koondas," selgitas ta.

Endine Nordan Trüki ja nüüdne Print Besti tegevdirektor Arvo Kampus tunnistas, et Nordan Trükk koondas Viljandis tegevust lõpetades kõik siinsed 36 töötajat.

Kampus lootis samuti, et uues firmas hakkab Viljandi suurim trükikoda senisest paremini tööle. "Vähemalt esimesed päevad annavad selleks lootust," tunnistas ta.

Seni Viljandis Pargi tänaval asunud Print Best kavatseb oma endisest trükikojast lähiajal lõplikult ära kolida. "Seal olid meil rendipinnad ja nüüdsest me neid enam ei vaja," lausus Priit Kull.

Männimäe teel asuva trükikoja Kiir erastas eelmine linnavalitsus 1994. aasta sügisel aktsiaseltsile Trükiekspert. Tollal oli trükikoja müügihind oli 3,64 miljonit krooni.

Sellest on "Sakala" andmetel linnavalitsusele seni tasumata üle 2 miljoni krooni põhivõlga, lisaks intressid ja viivised.

Marko Suurmägi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles