Politsei mängis surmaga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei kuulutas kolmapäeval ajakirjanduse abiga surnuks politseiniku, et tabada kolm ettekavatsetud tapmises kahtlustatavat.

Juunis sai politsei teada, et Viljandimaa elanik Õie oli tellinud Viljandi kriminaalpolitsei juhtivinspektori Ahti Oleski tapmise.

Olesk uurib metsavargustega seotud kriminaalasju, milles Õie on võetud vastutusele.

"Keskkriminaalpolitseinikud said jälituse käigus teada Ahti Oleski võimaliku tapmise koha, aja ja viisi," ütles politseiameti pressiesindaja Ahto Jakson. "Eile viidi Soomaa rahvuspargis läbi politseioperatsioon, milles lavastati Ahti Oleski hukkumine."

Jakson sõnas, et politsei oli tahtlikult soodustanud teabe levikut Oleski surma kohta, et pidada kinni kuriteo kavandanud isikud.

Õie pidi tema sõnul palgamõrtsukale raha üle andma siis, kui tapmine on ajakirjanduses avalikustatud. See pidi olema garantiiks, et kuritegu on lõpule viidud. Kinnitamata andmetel tuli Õiel politseiniku tapmise eest maksta 1600 dollarit.

"Sakala" andmetel läksid kriminaalpolitsei jälitustalituse komissar Andres Sinimeri ja kriminaalosakonna metsavarguste grupi juhtivinspektor Ahti Olesk kolmapäeva hommikul kell kuus prefektuurist välja.

Üks minut enne kella seitset teatas Sinimeri prefektuuri, et Oleskit on Soomaal Pärnu ja Viljandi maakonna piiril tulistatud.

Maakonnas kuulutati välja politseioperatsioon "Võrk", kus patrullid seisid Soomaale viivate suuremate teede otstes.

Eile kella 14 paiku sai "Sakala" info, et Ahti Olesk suri teel Pärnu haiglasse laskehaava ning Andres Sinimeri on Tallinnas reanimatsioonis.

Jakson hindas operatsiooni edukaks, sest keskkriminaalpolitseinikud pidasid koos Tallinna ja Viljandi kolleegidega kinni kuriteos kahtlustatavad 38-aastase Õie, 32-aastase Elmari ja 41- aastase Benno.

Keskkriminaalpolitsei algatas Õie, Einari ja Benno suhtes kriminaalasja.

Neid kahtlustatakse tahtlikus tapmises raskendavatel asjaoludel.

Kolm Ahti Oleski tuttavat tahtsid eile "Sakalas" avaldada Oleski mälestuskuulutust. Nad ei uskunud, et mees on tegelikult elus, sest politseist oli neile kindlalt väidetud, et ta on surnud.

Jaksoni sõnul ei teadnud enamik Viljandi politseinikest operatsioonist midagi ning uskusid viimse hetkeni, et Olesk on tapetud.

Politseivärvides autod sõitsid eile Viljandi maakonnas musta lindiga, prefektuurihoonel ja Viljandi politseijaoskonna hoonetel lehvisid leinalipud.

Prefektuuris oli üleval Ahti Oleski leinalindiga pilt ning selle ees põles küünal.

Ahti Olesk ei soostunud eile pärast operatsiooni lõppu kommentaare andma. "Sakala" küsimusele, mis tunne on surnust üles tõusta, ta ei vastanud, kuid ta teadis kinnitada, et ajakirjanikke teises ilmas juba oodatakse.

Uudistetoimetus


Kolmapäeva hommikul lahkunuks kuulutatud politseinik Ahti Olesk ilmus sama päeva õhtul elusa ja tervena välja.

FOTO: ELMO RIIG

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles