Kümnes päev. Turiste on palju

, Tipu küla elanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurvesi Soomaal, 3. aprillil
Suurvesi Soomaal, 3. aprillil Foto: Tõnis Korts

Kogu Soomaa on saamas üheks suureks veteväljaks. Ka Tipus tõusis vesi mõned sentimeetrid. Suuremad tõusud on allavoolu Meiekose ja Riisa kandis.


Palju on uudistajaid kohale tulnud ja sõidetakse autodega ringi. Suurvee piirkonnas tasub tähele panna mõnda kirjutamata reeglit. Piirkonnas, kus on teelt väljasõitmise oht, sõidetakse aeglaselt ja ei kinnitata ohurihmasid, täpselt nii nagu jäärajal. Kui metsavahelt ilmuvad teele kanuud, siis laseb auto kui suurema ohu allikas alati kanuud läbi. Autoga sõit teel, mis on vee all, kahjustab tugevalt ka teekatet.

Loodan veel, et põrandad jäävad kuivaks. Mõned sentimeetrid on puudu. Eks pühapäev annab selgitust, kas tõus jääb seisma või mitte.

«Sakala» leheküljel peab suurvee päevikut Soomaal Tipu külas elav Tõnis Korts, kes teenib igapäevast leiba maavalitsuses arengu- ja planeeringuosakonda juhatades. Lähemate nädalate jooksul kirjeldab ta, kuidas tuleb kevad Soomaale ja kuidas mõjutab kõrgvesi sealsete inimeste elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles