Tarvastu valla lapsed saavad Mustlas kunstiharidust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mustla Keskkooli kaheksanda klassi õpilane Ülo Parri õpib alles esimest aastat kunsti, kuid juba on mitu tema tööd näitusel kõigile vaadata.

"Eile tegin paar tundi, täna lõpetan," sõnas Ülo Parri molberti taga oma värskele aktijoonisele taustavärvi kandes. "Mulle meeldib joonistada," sõnas ta. Kuid veel eelmisel aastal tal niisugust tarvidust polnud.

Ülo Parrit ja tema kaaslaste tööd juhendas kunstiõpetaja Tiia Naar. Näituse väljapanekutest juhtis ta erilist tähelepanu Kamilla Tobro töödele. Tänane abiturient oli alustanud kunstiõpinguid VI klassi õpilasena.

"Tarvastus on nüüd oma riikliku koolitusloaga kunsti- ja muusikakool," kinnitas Mustla Keskkooli direktor Mai Talu, kes on ühtlasi Tarvastu Muusika- ja Kunstikooli direktor.

Tema sõnade kohaselt sai 1993. aastal asutatud kunstide kool riigilt alles 1999. aastaks muusika- ja kunstiõppelitsentsi ja sellega kaasneva pearaha.

"Litsentsi saamise väärilise tähistamiseni jõudsime alles paar päeva tagasi, mil avasime oma maali- ja skulptuuriklassi ning panime üles suure ülevaatenäituse," rääkis direktor.

Uue nimetuse saanud kooli kunstiosakonna neljal kursusel õpib praegu 45 last. Neil päevil otsustatakse, keda valla lastest võetakse sügisel kunsti õppima.

Muusikakooli poolel on tänavune vastuvõtt juba olnud: õppijate arv täienes 25 lapse võrra. Seni oli põhipill klaver, nüüd lisandub akordion.

Helgi Kaldma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles