Edelaraudtee müüs Olustvere ja Sürgavere jaamahoone

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edelaraudtee AS müüs kolmapäeval suulisel enampakkumisel Olustvere jaamahoone ja jaama kaubaaida ning Sürgavere jaamahoone ja raudteemaja.

"Uue omaniku leidsid kõik Viljandimaal asuvad objektid, mille Edelaraudtee enampakkumisele oli pannud," ütles "Sakalale" aktsiaseltsi juhatuse nõunik Urmas Glase. "Kõik objektid müüdi alghinnaga."

Mõlema jaamahoone hind oli 29 000 krooni, Sürgavere raudteemajal 17 000 krooni ning Olustvere jaama kaubaaidal 11 000 krooni.

Glase sõnul elab Olustvere jaamahoones praegu kaks peret, samuti on elanik Sürgavere raudteemajal. "Üürnikele ei muutu midagi, sest uus omanik võtab Edelaraudteega sõlmitud üürilepingud üle. Ostjale olid kõik üürilepingu tingimused teada," lisas ta.

Nõunik ei pidanud tõenäoliseks, et omavalitsused võivad kõnealuste objektide puhul kasutada ostueesõigust. "Enne kui me hooneid ja ehitisi müüma hakkasime, pakkusime neid ise kohalikele omavalitsustele. Et nad ostuhuvi üles ei näidanud, ei kasuta nad seda eesõigust usutavasti ka edaspidi," rääkis Glase.

Kokku pani Edelaraudtee AS kolmapäeval suulisel enampakkumisel müüki 10 jaamahoonet ja viis muud ehitist. Lohu raudtejaama ostis "Sõnumilehe" teatel ära üks eraisik. Kaheksa hoonet, nende hulgas kõik neli Viljandimaal asuvat, omandas üks juriidiline isik.

Urmas Glase sõnul ei avalikustata ostjat enne ostu-müügilepingu sõlmimist, milleks on aega üks kuu.

Peep Talimaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles