Viljandi firma ehitab kiskjatele uut kodu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatiste projekte näidates tunnistas Toomas Perve, et loomadele ehitamine pole lihtsamate tööde killast.
Rajatiste projekte näidates tunnistas Toomas Perve, et loomadele ehitamine pole lihtsamate tööde killast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi ehitusfirma Silindia meistrimeeste kätetööna valmib sel suvel Tallinna loomaaias uus kodu väikestele kaslastele ja kurelistele.


Silindia tegevjuht Toomas Perve selgitas, et loomaaiaga on objektide ehitamiseks lepingu sõlminud aktsiaselts Terrat, kes teeb seal elektri- ja eritöid. «Meie teeme alltöövõtjatena üldehituse osa,» lausus Perve.



Objektide ehitusmaksumus jääb 2 miljoni krooni kanti. Loomaaia direktori Mati Kaalu sõnutsi saadi linnaeelarvest napilt pool rahast, ülejäänu tuli Tallinna loomaaia sõprade seltsilt.



Toomas Perve ütles, et projektis on kalleid ja keerulisi lahendusi. Kui seni on väikesed kaslased elanud trellitatud ruumides, siis uues paigas saab neid jälgida klaasi tagant.



«Töö peab olema väga korralik, et metsloomad klaasist läbi ei murraks,» sõnas Toomas Perve.



Mati Kaal meenutas, et kunagi purunes loomaiaas lõvipuuri klaas, põhjuseks oli vundamendi vajumine.



Toomas Perve lubas, et tema firma ehitatavad hooned saavad kvaliteetsed. «Raudbetoonvundamendid on tehtud ja praegu käib puitkarkassi ülespanek,» rääkis ta. «Kasutame palju naturaalset puitu. Usun, et see on sõbralik nii külastajatele kui loomadele.»



Loomaaia direktor rääkis, et suveks valmib uus kodu stepikassile manulile, samuti ühele kurelisele, tõenäoliselt idakurele. Need Sise-Aasia ekspositsiooni kuuluvad loomad on seni pidanud leppima kesisemate oludega.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles