Lumeriismete kõrval algas kevadkoristus

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veolia Keskkonnateenuste tänavapuhastustraktor kogus eile prahti Valuoja oru lähedale toodud mahutisse.
Veolia Keskkonnateenuste tänavapuhastustraktor kogus eile prahti Valuoja oru lähedale toodud mahutisse. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kahest Viljandi tänavate heakorra eest hoolitsevast firmast üks on alustanud kevadisi koristustöid, samal ajal kui teine veel lund lükkab.


Sõiduteid ja linnale kuuluvaid parklaid hooldava Veolia Keskkonnateenuste Lääne regiooni tänavahooldusmeister Janno Laht ütles, et kevadine tänavapuhastus algas esmaspäeval.



«Selle tööga on hõivatud kaheksa-üheksa masinat ning pearõhk langeb neist kahele,» rääkis ta. «Üks pühib oma kogumispaaki suurema sodi harjadega, teine töötab suure tolmuimeja põhimõttel imurina.»



Kui õhutemperatuur ööpäev läbi plusspoolele jääb ning liiv ja praht on tänavatelt kokku korjatud, on hooldusfirmal plaanis tavapärane survepesu. Tänavate suurpuhastus peab tehtud olema 15. maiks.



Laht hindas, et Veolia Keskkonnateenused saab koristamise lõpuks kätte ligikaudu 700 tonni liiva, rämpsu ja muud mustust. Mõnel aastal on seda 50 tonni vähem, teinekord samavõrra rohkem.



«Kõik see kraam rändab Viljandi prügila juurde meie kompostiplatsile,» lausus Laht.



Kõnni- ja pargiteid hooldava osaühingu Floreas Viljandi juhataja Margus London ütles, et loodetavasti alustavad töölised koristamist tuleval nädalal.



Praegu käivad haljastustööd, näiteks eile puhastati okstest Köleri parki.



«Sõiduteed on juba mõnda aega lumevabad, aga parkides läheb veel aega,» tõdes London. «Kõnniteede äärtes on kohati jää, ootame, kuni see on sulanud, siis saab hakata killustikku kokku korjama.»



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles