Vanale hekile tehti iluravi

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa pargis olnud hekist võeti sel nädalal maha.
Osa pargis olnud hekist võeti sel nädalal maha. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sel nädalal algasid Viljandis haljastustööd. Kesklinnas Köleri pargis saagisid Floreas Viljandi töömehed kolmapäeval maha kaks suurt pärna ning kärpisid hekki.


Viljandi linnavalitsuse keskkonna ja haljastuse peaspetsialisti Inga Nõmmiku kinnitusel langetati vanad pärnad dendroloogi otsusega, sest need olid haiged. «Ühel pärnal kasvasid oksad koguni allapoole,» tõi Nõmmik näite. «Nüüd on seal läheduses kasvaval tammel rohkem ruumi.»


Hariliku tuhkpuu hekki kärbiti noorendamiseks. «Loodame, et hekk hakkab uusi võrseid ajama. Kui ta seda ei tee, siis tehakse asendusistutus,» selgitas peaspetsialist.

Nõmmiku sõnul hekki enam nii kõrgeks sirguda ei lasta, kui ta varem oli. Kõrge hekk varjas pingil istujaid ning linnakodanikelt on tulnud kaebusi, et seal kogunevad napsilembesed seltskonnad.

«Turvalisuse küsimus ei olnud siiski meie planeeritud tööde eesmärk omaette,» täpsustas Nõmmik.
Peaspetsialisti sõnul suuremahulisi haljastustöid Viljandis rahanappuse tõttu plaanis pole. «Praegu on okste tagasilõikus käsil ja see tuleb üsna kiiresti ära teha,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles