Euroopa ühendamine transpordi kaudu

Siim Kallas
, Euroopa Komisjoni asepresident
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Erakogu

VIIMATI EESTIS olles käisin ma Balti jaamas, et vaadata, mismoodi uued rongid välja näevad. Täitsa imelik tunne oli. Mitukümmend aastat oleme olnud lääne toodete keskel ja ega rong tohiks ju olla midagi erilist. Aga on. Raudteel on, imelik küll, sümboolne tähendus.

Eile algasid ja homme lõpevad Tallinnas üleeuroopalised transpordivõrgustiku (niinimetatud TEN-T) päevad. See on suurejooneline üritus, mis on omamoodi kokkuvõte rohkem kui kolm aastat kestnud pingelistest läbirääkimistest ja vaidlustest. Eriarvamused ja -huvid — kõik tuli kuidagi kokku panna.

Nüüdseks on Euroopa Liit heaks kiitnud Euroopa transpordivõrgustiku plaani ja selle rajamiseks aastail 2014—2020 vajaliku eelarvesumma. See summa on kolm korda suurem kui eelmisel perioodil. Tähelepanuväärne ajal, kui eelarvekulutusi kokku tõmmatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles