Ait peab sünnipäeva

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Pärimusmuusika ait.
Viljandi Pärimusmuusika ait. Foto: Eesti Pärimusmuusika keskus

Täna õhtul peetaval Viljandi pärimusmuusika aida teisel sünnipäevapeol astub lavale mullusel pärimusmuusika festivalil publikurekordi murdnud ansambel Zetod ning lisaks on rahva ees hulk muusikuid, kel on selle hoonega otsene või kaudne side.


Ametlikud arvud näitavad, et kahe aasta peale kokku on pärimusmuusika aidas kontsertidest, etendustest, loengutest ja peoõhtutest osa saanud üle 72 000 inimese.



Aida avalike suhete juht Rannar Raba möönis, et väga täpset arvestust kõigi majas käinud inimeste üle pidada on raske või lausa võimatu.



Aidas tegutseva August Pulsti õpistu koolitustest, õpitubadest, pillilaagritest ja muudest tegevustest on osa võtnud ligi 2000 inimest ning neile tuleb liita õpistu korraldatud koolikontserdid, millest suurem osa on antud mitmel pool Eesti õppeasutustes. Neid on kahe aasta peale kokku näinud 18 000 last ja õpetajat.



«Ehkki kõige tähtsamad on vahetud emotsioonid ja tagasiside meie korraldatud üritustel käinud inimeste suust, näitavad ka arvud, et pärimusmuusika ait on Viljandi ja kogu Eesti kultuuriellu kenasti sobitunud ning inimesed on sellega harjunud,» ütles Rannar Raba.



Ta lisas, et ainsad, kes pärimusmuusika keskuse olemasoluga lossimägede veerel veel hästi leppida ei taha, on nahkhiired, kes harjusid tühjalt seisvat aita oma koduks ja talvitumiskohaks pidama ning käivad nüüd sügiseti majja tungides oma õigust taga nõudmas.



Täna kell 19 algab suures saalis aida muusikute kontsert ning kell 21 astuvad lavale Zetod.



Sissepääs peole on tasuta, kuid aida fuajees on avatud annetuskast Eesti pärimusmuusika keskuse toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles