Etnokulpide jagamisel võidutsesid Zetod

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod said lõikuspeolt kulpe paraja sületäie.
Zetod said lõikuspeolt kulpe paraja sületäie. Foto: Patrik Tamm

Reede õhtul Viljandi pärimusmuusika aidas etnokulpide jagamise tseremoonial läks viiest rahvahääletuse teel antavast kulbist kolm Zetodele. Sel aastal plaadi üllitanud ning pärimusmuusika festivalil rahvarohkeima kontserdi andnud Zetod parandasid sellega mulluse vea, kui kulpidest sootuks ilma jäid.

Parima plaadi auhinna sai Zetode „Lätsi kõrtsu“ veenva ülekaaluga teiste sel aastal välja antud pärimusmuusika albumite ees. Samamoodi oli rahvas kindel ka parimat kollektiivi ja aasta parimat lugu valides – selleks sai Zetode „Sõda om lännu’ sõudõmahe“.

Tasavägisem oli konkurents parima lauliku ja pillimängija kategoorias. Pillimängijatest edastas Silver Sepp kõige napimalt Kulno Malvat. Parima lauliku kulbi sai Mari Kalkun. Raadio 2 eriauhind läks tänavu Bombillazele ja Eesti pärimusmuusika keskus pidas omalt poolt tunnustamisväärseks Indrek Kaldat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles