Kaspar Taimsoo jätkab riikliku stipendiaadina

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo
Kaspar Taimsoo Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriminister Laine Jänes kinnitas riigi spordistipendiumide komisjoni ettepaneku ja määras 59 sportlasele 2010. aasta esimese poolaasta riiklikud spordistipendiumid. Stipendiaadid esindavad 21 spordiala, seadusejärgsete stipendiumide maksmiseks kulub esimesel poolaastal 894 000 krooni.



Igakuist 5000-kroonist stipendiumi saavad poole aasta jooksul üheksa sportlast, nende seas ka Viljandi sõudeklubi liige Kaspar Taimsoo. Sama toetusmäära pälvisid veel judoka Martin Padar, kergejõustiklased Gerd Kanter ja Ksenija Balta, suusatajad Andrus Veerpalu ja Kristina Šmigun-Vähi ning sõudjad Tõnu Endrekson, Jüri Jaanson ja Allar Raja.

3000 krooni suuruse kuustipendiumi kinnitas minister neljale ning 2000 krooni suuruse igakuise stipendiumi 46 sportlasele.

Spordialaliitude esitatud kandidaatide hindamisel arvestas komisjon eelkõige 2009. aastal rahvusvahelistel tiitlivõistlustel saavutatud tulemusi, sportlaste osalemist treening- ja võistlusprotsessis, sportlaste tulevikuplaane ning professionaalset suhtumist eesmärkide saavutamisesse.

Kultuuriministeeriumi aastaeelarves on riiklike spordistipendiumide tarvis 1,7 miljonit, millest 894 000 krooni jagati nüüd, esimesel poolaastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles