Valla hiigelehitus muutis looduse puhtamaks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia reoveepuhastusjaamas undab ja solistab kõrgtehnoloogiline masin, mis eemaldab ja purustab kanalisatsioonis liikuva prahi, näiteks tualetipotti visatud hügieenitarbed. Purustusjääki uurivad Karksi vallavanem Arvo Maling (vasakul) ja volikogu esimees Leo Liiber.
Karksi-Nuia reoveepuhastusjaamas undab ja solistab kõrgtehnoloogiline masin, mis eemaldab ja purustab kanalisatsioonis liikuva prahi, näiteks tualetipotti visatud hügieenitarbed. Purustusjääki uurivad Karksi vallavanem Arvo Maling (vasakul) ja volikogu esimees Leo Liiber. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui Tallinnas nimetati Ülemiste liiklussõlme sajandi projektiks, siis eilne lindilõikamine Karksi-Nuia reoveepuhastusjaamas tähendas valla suurima ettevõtmise lõpulejõudmist.

«Nüüd on sellele hiigelprojektile joon alla tõmmatud,» sõnas ühisveevärgi- ja kanalisatsiooniteenuseid pakkuva Karksi valla aktsiaseltsi Iivakivi juhataja Urmas Suurpuu. Nii suure rahaga, kui kulus valla ajaloo suurimale investeeringule, pole tema oma sõnul varem tegemist teinud ja ilmselt pole seda ka vallal ette tulnud.

Kui hulka arvata oktoobri lõpul töösse minev mudapress, on kanalisatsiooni ja reoveepuhastusjaamade rekonstrueerimisele kulunud üle 2,4 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles