Turvavarustuse kasutamise nõuete rikkujate arv ei vähene

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algab turvavöö kinnitamise olulisust rõhutav kampaania.
Algab turvavöö kinnitamise olulisust rõhutav kampaania. Foto: Elmo Riig / Sakala

Algas maanteeameti ja politsei ühise kampaania «Kinnita tagaistmel turvavöö!» neljas nädal. Kampaania käigus juhitakse sõidukijuhtide ja kaassõitjate tähelepanu kõigi autos istujate ohutusele.



Käimasoleva kampaania kolmandal nädalal kontrollisid Lõuna prefektuuri politseinikud 2871 sõidukit. Nad avastasid 206 turvavöö kasutamise nõuete rikkujat. Tartumaal oli neid 36, Viljandimaal 29 ja Jõgevamaal 26.

Sõidukijuhte, kes ei kasutanud turvavööd, avastati eelmisel nädalal 156 ning nende osakaal rikkumiste seas on kasvanud ja moodustab 75,7 protsenti kõigist avastatud rikkumistest. Enim oli selliseid rikkujaid Tartumaal (24) ja Viljandimaal (23).

Kaassõitjal oli turvavööd kinnitamata 38 juhul ning selliseid rikkujaid avastati Tartumaal 12, Põlvamaal kaheksa ja Jõgevamaal kuus. Hea märk on see, et nende rikkumiste osa kampaania kolmanda nädalaga võrreldes on veidi vähenenud.

Eelmisel nädalal peeti kinni 11 mõtlematult käitunud sõidukijuhti, kelle juhitud autos viibinud laps ei sõitnud turvatoolis. Valgamaal oli selliseid juhtumeid neli ning Viljandi- ja Võrumaal kolm.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse ülemkonstaabli Kaido Iste sõnul suurendati eelmisel nädalal tunduvalt kontrollimiste arvu. «Tendents, et turvavarustuse kasutamise nõuete rikkujate arv ei vähene, teeb murelikuks,» lausus ta.

«Ehk aitab inimeste suhtumist muuta vihje mullusele kurvale statistikale: lahtine turvavöö tõi Lõuna-Eestis surma neljale inimesele ning raskeid kehavigastusi kümnele, kellest nelja oli eelmisel aastal turvavöö lahtijätmise eest rahatrahviga karistatud,» loetles ülemkonstaabel.

Kaido Iste lubas, et politsei jätkab plaanipärast liiklusjärelevalvet, et inimeste turvalisus teedel ja tänavatel paraneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles