Kuues päev. Suurvesi algas

, Tipu küla elanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viies aastaaeg on Tipu külas alanud.
Viies aastaaeg on Tipu külas alanud. Foto: Tõnis Korts

Vett tuleb muudkui juurde. Tipu kandis on juba viies aastaaeg saabunud. Eks allpool ole kuivem, aga küll vesi ka sinna jõuab.


Talust enam väikese kummikuga välja ei saa, sest öö on jõudsasti vett juurde andnud. Jõeäärsed talud on ehitatud veidi kõrgematele kohtadele ja nii on nad teatud ajal nagu saared. See aeg on just praegu. Kui vesi on päris kõrge, siis kaovad ka saared ja vesi on hooneteni ja vahel enamgi veel.

Iga tund tõotab üha enam kevadet. Eile õhtul oli esmakordselt kuulda metskurvitsa krooksuvat pulmalendu ja täna hommikupimeduses kostis naabertalust Lätist toonekure nokaplaginat.

«Sakala» leheküljel peab suurvee päevikut Soomaal Tipu külas elav Tõnis Korts, kes teenib igapäevast leiba maavalitsuses arengu- ja planeeringuosakonda juhatades. Lähemate nädalate jooksul kirjeldab ta, kuidas tuleb kevad Soomaale ja kuidas mõjutab kõrgvesi sealsete inimeste elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles