Naiskond on finaalist ühe võidu kaugusel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallinaiskond Viljandi Metall pole tänavu Noortekoondis/Audentesele ainsatki kohtumist kaotanud.
Võrkpallinaiskond Viljandi Metall pole tänavu Noortekoondis/Audentesele ainsatki kohtumist kaotanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Metalli võrkpallinaiskond teenis nädalavahetusel Eesti naiste Salestari liiga poolfinaal­seerias kaks võitu ja vajab nüüd kullaheitlusele pääsuks veel ühte.


Esimest korda alistas ta oma poolfinaalseeria vastase Noortekoondis / Audentes SK laupäeval Viljandis 3:0 ja sama tulemusega lõppes ka korduskohtumine pühapäeval Tallinnas.



«Esimene võit tuli väga kergelt, pühapäeval oli mängus rohkem pinget,» lausus Viljandi naiskonna esindaja Margus Keerutaja.



Laupäeval maagümnaasiumi spordisaalis aset leidnud kohtumises andsid viljandlannad vastastele esimeses geimis 10, teises 16 ja kolmandas 6 punkti. Pühapäeval korjas Noortekoondis/Audentes esimeses geimis 21, teises 18 ja kolmandas 19 punkti.



Margus Keerutaja sõnul oli mõlemas vastasseisus tähtis osa pallingu vastuvõtul.



«Laupäeval oli Noortekoondis hädas meie tugeva serviga, pühapäeval kujunes aga meie vastuvõtu protsent üheks hooaja kehvemaks,» rääkis ta ning nentis: «Kehva pallingu vastuvõtu pealt ei saa ka korralikku rünnakut üles ehitada.»



Juba eeloleval laupäeval on Viljandi Metallil võimalik endale finaalikoht kindlustada. Selleks tuleb tal kell 13 Viljandi spordihoones algavas kolmandas mängus vastane taas alistada.


«Kaotus oleks pettumus,» tunnistas Margus Keerutaja. «Juhul kui Noortekoondis suudab oma rünnakupotentsiaali senisest paremini rakendada, muutub meie seis tublisti raskemaks,» arutles ta.


Poolfinaalide neljas ja viies mäng on liiga kalenderplaanis kavandatud 4. ja 7. aprillile.


Teises paaris juhib GMP


Salestari liiga teise poolfinaalpaari moodustavad GMP ja Pärnu VK ning sealgi on tiitlikaitsja GMP saanud kaks järjestikust võitu. Valitsev meisternaiskond on kohanud tõhusat vastupanu: avamängu võitis ta 3:1 ja teise 3:2.


Eesti naiste võrkpallimeister selgub samuti kolme mänguvõiduni peetava seeria tulemusena.


Nädalavahetusel mängisid üliõpilasnaiskonnad TÜ/ Eeden ja Tallinna Ülikool Salestari liiga viienda koha eest. 3:1 ja 3:0 võiduga tuli viiendaks Tartu ülikooli esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles