Raadio teeb arvamusliidrite üritusele otselülituse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika ait
Pärimusmuusika ait Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Teisipäevast «Sakala» ja Euroopa Parlamendi Eesti infobüroo korraldatavat arvamusliidrite lõunat saavad huvilised jälgida ka raadio teel, sest rahvusringhääling teeb pärimusmuusika aidast

otseülekande

.

Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmus ütles, et rahvusringhääling plaanib 30. märtsil Viljandi arvamusliidrite üritust kajastada nii eestikeelses Vikerraadios kui ka venekeelses programmis Raadio 4.


«Kuna need ei saa eetrisse minna korraga, alustab venekeelne Raadio 4 oma ülekannet juba kell kümme. Sealsed saatejuhid on planeerinud terve Viljandi-teemalise saate,» selgitas Rõõmus.

Raadio 4 eetris annavad intervjuu paljud inimesed, kes on kutsutud keskpäeval algavale arvamusliidrite lõunale. Saade kestab kella 10.05-12.10.

«Kuna tegemist on otsesaatega, tuuakse meie tehnika juba täna Viljandisse ning pärimusmuusika keskusesse pannakse üles väike stuudio,» selgitas peatoimetaja.
Vikerraadios tuleb Viljandi saatepäev eetrisse kella 12.15-14 ja 15.15-17.

Saatejuht Lauri Variku sõnul on ka sinna planeeritud otseintervjuud arvamusliidrite üritusel osalejatega, kuid kõne alla tulevad ka teised piirkonda puudutavad teemad.

«Kõige huvipakkuvam võib olla see, kui kella 13.45 paiku plaanime teha otselülituse saalis aset leidvale mõttevahetusele,» kõneles Varik. Just siis peaks arvamusliidrite ees aset leidma praeguse majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi ja tema eelkäija Meelis Atoneni debatt teemal «Milline oleks Eesti ilma eurotoetusteta?».

Raadiostuudios on plaanis päeva jooksul kõnelda veel Viljandimaa omavalitsuste liidu esimehe Ene Saarega eurotoetuste saamisest Viljandimaa omavalitsustes. Võhma küünlavabrikandi Peter Wüthrich'iga vaagitakse eurotoetuste vajalikkust ka kohaliku ettevõtja pilgu läbi.

Kell 13.10 plaanitakse eetris läbi viia debatt riigigümnaasiumi võimaliku tuleku üle Viljandisse, kus stuudios on Viljandi linnapea Kalle Jents ja maagümnaasiumi õpetaja Alli Lunter. Pärastlõunal kell 15.45 võib kuulata ka kohaliku reporteri Piret Risti salvestatud küsitlust selle kohta, mida arvavad koolide võimalikust liitmisest inimesed tänavalt.

Intervjuudes tuleb kõne alla veel Soomaa viies aastaaeg, Pärimusmuusika keskuse tegemised ning muudki.
Riina Rõõmuse sõnul vahendas rahvusringhääling arvamusliidrite lõunal toimuvat ka mullu, kui eetrisse jõudis samas mahus Viljandist kõnelevaid saateid. «Ainus, mida me siis ei teinud, oli otselülitus konverentsile,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles