Uudsed perekodud ootavad projekteerijat

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Vaiksaare selja taha jääval maa-alal Väikemõisa väikelastekodu kõrval lüüakse kahe uue peremaja ehitamiseks päris kopp maasse juba üsna pea.
Pille Vaiksaare selja taha jääval maa-alal Väikemõisa väikelastekodu kõrval lüüakse kahe uue peremaja ehitamiseks päris kopp maasse juba üsna pea. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalminister allkirjastas käskkirja, millega otsitakse riigihankega Viljandi ja Väikemõisa peremajade projekteerijat ning esmakordselt Eestis ehitatakse lastele energiasäästlikud passiivmajad.


Viljandisse ja Väikemõisa kerkivad lastele neli uut energiasäästlikku peremaja, mis mahutavad kuni kümme last. Senised hooned ei vasta tänapäeva nõuetele ega sobi erivajadustega lastele, kes samuti elavad Viljandi asenduskodus.



Minister Hanno Pevkuri sõnul peavad uued peremajad lähtuma eelkõige laste vajadustest. „Oleks kahtlemata parem, kui igal lapsel oleks oma kodu. Kuid juhul, kui laps peab siiski elama asenduskodus, on väga oluline, et elutingimused oleksid võimalikult kodused ja turvalised," rääkis minister.



Uued perekodud kerkivad Šveitsi riigi abiga. Koos Šveitsi abiprogrammi ja Euroopa Liidu regionaalarengu fondi rahaga rajatakse Eestisse lähiaastail ligikaudu 40 peremaja, mis saavad koduks 300-350 lapsele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles