Kitzbergi gümnaasiumi asub juhtima vilistlane

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitzbergi gümnaasiumi direktor Jaak Israel
Kitzbergi gümnaasiumi direktor Jaak Israel Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi-Nuias asuv Kitzbergi gümnaasium alustab õppeaasta viimast veerandit uue direktoriga, kes valiti välja 13 kandidaadi hulgast.


Direktoriks saanud Jaak Is­rael, kes töötas samas koolis kehalise kasvatuse õpetajana, jäi Karksi vallavolikogu esimehe Hendrik Aguri sõnul sõelale hea ettevalmistuse ja isiksuse tõttu.



«Ta vastas konkursi tingimustele ja tal oli silmis see säde, mida on koolijuhi ametis tingimata vaja,» lausus volikogu esimees.



Jaak Israel on lõpetanud Karksi-Nuia keskkooli ja Tallinna pedagoogikaülikooli ning töötanud viis aastat Tallinna tehnikagümnaasiumis. Viimased poolteist aastat on ta olnud Kitzbergi gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja.



Suurimaks väljakutseks pidas uus direktor kooli konkurentsivõime hoidmist gümnaasiumina. Kooli taset nimetas ta heaks ning tõstis esile traditsioone, soodsat õpikeskkonda ning häid huvitegevuse ja sportimisvõimalusi.



«Esimese aasta suurim eesmärk on saada kollektiiv tööle ühes rütmis ühiste eesmärkide nimel,» ütles ta.



Israeli arvates on see, et ta on tulnud sama kooli õpetajate hulgast, värskes juhirollis eelis, mitte takistus. «Olen saanud kooliperet tundma õppida ja viia ennast kurssi kohalike olude ja koolielu kitsaskohtadega,» jätkas vastne direktor. Ta kinnitas, et on uuteks kohustusteks valmis, sest teadvustas kohaga kaasas käivat vastutust endale juba kandideerima asudes.



Vallavolikogu esimehe sõnul osales konkursil üllatavalt palju inimesi mitmelt poolt Eestist. Kohalike kõrval olid direktorikohast huvitatud mitu pealinna inimest ning üks kandidaat Ida-Virumaalt.



Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumi direktorina töötav Hendrik Agur toonitas, et kandidaatide arvukus ei tähendanud siiski seda, et valik oleks väga suur olnud. «Kvantiteet ei tähenda alati kvaliteeti,» nentis ta.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles