Viljandi bussiliiklus korraldatakse ümber

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
bussiliiklust muudetakse järgmisest nädalast nõnda, et Raua tänava ja selle lähedal asuvate ettevõtete töötajad saaksid sõita bussiga tööle ja töölt koju
bussiliiklust muudetakse järgmisest nädalast nõnda, et Raua tänava ja selle lähedal asuvate ettevõtete töötajad saaksid sõita bussiga tööle ja töölt koju Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi bussiliiklust muudetakse järgmisest nädalast nõnda, et Raua tänava ja selle lähedal asuvate ettevõtete töötajad saaksid sõita bussiga tööle ja töölt koju ning linnaosa elanikud teha neile vajalikke sõite.


Viljandi maavalitsuse ühistranspordi järelevalve spetsialist Maie Mumm ütles, et linnavalitsus pöördus ettevõtete juhtide poole, hankimaks teavet ühistransporditeenust kasutada soovivate inimeste arvu ning ühissõiduki kasutamise eelistatavate kellaaegade kohta.

«Saadud andmete põhjal tegi vedaja sõidugraafikute osas oma pakkumise, pidades silmas, et linnaliinide graafiku muudatus jääks praeguse eelarve piiridesse ega tooks kaasa lisakulutusi,» rääkis Mumm. «See tingibki praeguste liinide ümberkorraldused.»

Uue sõiduplaani järgi sõidavad bussid 29. märtsist tööpäevadel Raua tänavale Meierei bussipeatusse 16 korral. Lisaks Meierei peatuse lisandumisele võiks Viljandi linnaliiklust ees ootavate suuremate muudatustena loetleda veel järgmisi.

Kaob liin nr 1 (Männimäe-Viiratsi), mis asendatakse liini nr 2 muutmisega. Liini nr 2 ja 2A bussid hakkavad sõitma Peetrimõisast edasi Viiratsisse ning sealt tagasi linna. Liini nr 2A bussiga on ühtlasi võimalik tööpäeviti neli korda päevas ning laupäeviti ja pühapäeviti viis korda päevas sõita Viiratsist otse Haigla peatusse ja vastupidi.

Liinil nr 7 ja 10 on Männimäelt väljumise kellaaegu hajutatud, et bussid ei väljuks ühel ajal, vaid umbes 10-minutilise vahega.

Liini nr 9 buss sõidab Viiratsist tulles Lääne tänava ja Paala tee kaudu.

Liini nr 9 buss väljub viimasele ringile Kirikumõisa peatusest kell 23.10 ja teeb peaaegu kogu Viljandile ringi peale, läbides teel Viiratsisse nii Männimäe, Paalalinna kui Peetrimõisa.

Viiratsist, Peetrimõisast ja Paalalinnast (Kauge tänava kaudu) saavad inimesed edaspidi tööpäeviti hommikusele Viljandi-Tallinna rongile jõudmiseks raudteejaama sõita ka bussiga nr 2.

Viljandi maavalitsus kehtestab linnavalitsuse ja vedaja ettepanekuid arvesse võttes muudatused linnaliinibusside graafikutes esmaspäevast, 29. märtsist. Bussipeatustes olevad infotahvlid vahetatakse uue vastu vahetult enne uue sõiduplaani kehtima hakkamist.

Vaata ka Viljandi linnaliinide sõiduplaane Mulgi Reiside veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles