Akrobaatikanumbrid lindude toidulaual

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki kevad on alanud, võib lindude toidulaual askeldamas näha nii sulelisi kui karvaseid. Võimalust väiksema vaevaga keha kinnitada kasutab ka orav, kelle hallikaspruun talvekasukas hakkab tasapisi muutuma punakaspruuniks.


Pildil oleval toidulaual käib käbikuningas päevalilleseemnetega maiustamas lausa iga päev. Rasvatihane jälgib tema pingutusi aupaklikust kaugusest, kusjuures tema ettevaatlikkus on täiesti õigustatud: linnuteadja Olav Renno sõnul võib orav vahelduseks ka mõne vähem vilka linnu kinni krabada ja nahka pista.

«Orav on ju hirmus röövel,» nentis loodusetundja. Kuigi selle segatoidulise looma menüü põhiosa moodustavad kuusekäbid, tammetõrud, sarapuupähklid ja muu selline, söövad nad meelsasti ka linnupoegi ja -mune ning tigusid ja putukaid.

Nagu pildilt näha, nõuab lindudele mõeldud toidulaualt seemnete hankimine oravalt omajagu pingutust ja akrobaadi osavust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles