Tüdrukud naasid Võrust hõbedaga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi spordikooli U-18 võrkpallinaiskond pälvis Võrus peetud Eesti meistrivõistluste finaalturniiril hõbemedali.
Viljandi spordikooli U-18 võrkpallinaiskond pälvis Võrus peetud Eesti meistrivõistluste finaalturniiril hõbemedali. Foto: Margus Keerutaja

Eelmisel reedel Võrus lõppenud Eesti võrkpalli U-18 vanuseklassi tütarlaste meistrivõistlustel teenis Viljandi spordikooli naiskond hõbemedali.


«Oleme rõõmsad ja rahul,» tunnistas naiskonna treener Merle Keerutaja.


Turniir ei kulgenud viljandlannadele kuigi ladusalt. Treeneri sõnul oli neil raske mitmel põhjusel. «Võistlustel ei saanud kaasa teha naiskonna esimese tempo ründaja, samuti ei soosinud meid ajakava.»




Kolm päeva väldanud meistrivõistlused võitis täiseduga võõrustaja rollis olnud Võru naiskond. Hõbeda teeninud Viljandi, pronksiga lõpetanud Saaremaa ja neljandaks jäänud Pärnu esindus said kõik kaks kaotust. Parem geimide suhe andis medalite jagamisel eelise viljandlannadele.



Viljandi naiskond kaotas Võrus viiegeimise mängu Saaremaale ning pidi viimases mängus tunnistama võrulannade 3:1 paremust.



Viiele geimile venis ka viljandlannade vastasseis finaalturniiri kuuendana lõpetanud Tallinna Tähega.



«Saarlastega pidasime raske ja pika kohtumise esimese päeva hilisõhtul, hommikul olime esimesena saalis Tallinna vastu. Mängijatest oli näha väsimust, miski ei toiminud,» kõneles Merle Keerutaja. «Minu treenerikarjääri jooksul oli see esimene kord, mil suutsime viienda geimi 0:8 kaotusseisust võita.»



Samas tõdes treener, et suure punktivahe tagasi- ja mahamängimist tuli ette teisteski kohtumises.



«Üldiselt olimegi ebastabiilsed, aga selle võib panna ka meie võrdlemisi noore koosseisu arvele,» lausus ta ning tunnistas: «Asjaolusid arvestades oleks Viljandi naiskond rõõmustanud ka pronksmedali üle.»



Võru, Viljandi, Saaremaa ja Pärnu järel sai tiitlivõistlustel viienda koha Tartu Kalev ja kuuenda koha Tallinna Täht. Võistluste tugevaima finaalgrupi nelja parema mängija sekka valiti Viljandist Kadri Siro.



U-18 võistlusklassi ehk 1993. ja 1994. aastal sündinud võrkpallurite turniiril tegi kaasa üheksateist naiskonda, kes eelturniiride põhjal olid jagatud kolme eri tugevusega finaalgruppi.



Sealsamas peetud noormeeste U-18 meistrivõistlused võitis Saaremaa spordikool, Viljandit noormehi turniiril kaasa ei teinud.



Järgmised Eesti noorte võrkpallimeistrid selguvad aprilli teisel nädalavahetusel, kui võistlustulle astub U-20 vanuseklass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles