Sirle Kalma võitis Miss Estonia tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Laupäeva õhtul Miss Estoniaks pärjatud Sirle Kalma soovitab neidudel end iludusvõistlustel proovile panna.Laupäeval võttis Viljandi neiu Sirle Kalma vastu Miss Estonia krooni ning nüüd on neiul viis päeva aega, et otsida raha Miss Universumi valimistele sõitmiseks. "Arvasin, et esikolmikusse ikka tulen, kuid et esimeseks, seda ei uskunud," lausus 22-aastane viljandlanna Sirle Kalma.

Missikroon jääb tema valdusesse terveks järgmiseks aastaks. Kuigi ehe sai tänavu juba 17. omaniku, langes selle kandmise au Viljandimaa neiule esimest korda.

Sirle Kalma tunnistas, et oli iludusvõistluste finaalis üsna närvis. "Lõpus oli pinge kõige suurem. Kümme minutit seisime naeratades seal laval, kuni zhürii punkte kokku luges. Pärast oli suu valus. Pingutused tasusid ennast aga ära!" jäi neiu endaga rahule.

Võistluste peakorraldaja Valeri Kirsi sõnul tuli Sirle Kalma ©ürii antud punktide põhjal veenvalt esimesele kohale. Peakorraldaja arvamust mööda on Sirle Kalma väga õnnestunud valik.

"Tema põhitrumbiks oli kindlasti naiselikkus — ta on ikkagi juba 22-aastane," loetles Kirss tänavuste iludusvõistluste kõige vanema finalisti eeliseid. "Talle on omane ka selline eestlaslik intelligentne diskreetsus."

Kirss rääkis, et Sirle Kalma hakkas teiste finalistide hulgast välja paistma üsna hilja. "Ta hoidis kogu aeg suhteliselt madalat profiili, pehmelt öeldes jälgis mängu kõrvalt. Finaali jooksul kasvas Sirle aga tunnetatavalt. Ta oli kindlasti närvis, kuid ei näidanud seda välja ning oskas olla kõige elegantsem!"

Miss Estonia tiitli võitnud neiu saab preemiaks osaleda septembris Miss Baltic Sea valimistel ning need kulud tasub missikontor.

Sirle Kalmal on õigus minna Eestit esindama ka varsti Equadoris peetavatele Miss Universumi valimistele, kuid selle litsentsi ja reisikulud peab tasuma neiu ise.

Ülemaailmsetele iludusvõistlustele on aega end registreerida selle nädala lõpuni ning Equadori tuleb kandidaadil sõita 12. mail. Miss Universumi valimiste finaal on 1. juunil.

Sirle Kalma ütles, et loomulikult tahaks ta sellele võistlusele minna, kuid litsentsiks makstav summa, mille suurust lepingu kohaselt ei tohi avaldada, pole tema arvates sugugi väike.

Kuigi neiu on valmis kulutama kõik oma säästud, on raha juurde vaja. Paarilt Viljandi firmalt on ta toetamise kohta lubaduse saanud ning läbirääkimised jätkuvad.

Selles, et reis ennast ära tasub, Sirle Kalma ei kahtle. "Kui hästi läheb ja kellelegi silma jään, siis võib sealt igasuguseid lepinguid oodata."

Missi missioonist rääkides ütles Sirle Kalma, et plaanib seda täita teisiti kui laste- ja vanadekodusid külastades.

"Soovin teha asju, millest oleks konkreetset kasu, olgu selleks siis puude istutamise või teeäärte puhastamise kampaaniate algatamine," teatas ta. "Et seni pole ühtegi missi siitkandist olnud, siis arvatavasti keskendun oma tegevuses Viljandimaale."

Valeri Kirsi sõnul võiksid inimesed missi abi kasutada, et võimendada nii valusaid kui ka häid asju.

"Sirle on oma püüdlustes selline ehe eesti noor," lausus ta. "Loodan väga, et Mulgimaa rahvas võtab ta omaks ja aitab teda, sest kui Miss Universumi valimisi vaatab 300 miljonit inimest üle maailma ning seal on esindatud Eesti- ja Mulgimaa, siis saate ju aru, mida see tähendab!"

ARVAMUS

Valdeko Kalma,
Miss Estonia isa

Ilu on alati ilus vaadata, see toob ellu helgemaid momente.

Teen kõik, et Sirle saaks Miss Universumi valimistele minna ning seal Eestit ja Viljandimaad esindada. See paneb isa õlgadele suure kohustuse, kuid kunagi ei tea, mis teistpidi kasuks võib tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles