Ratsutaja korjas Tallinnas väärt auhindu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenberg tegi Novestaga viimase rahvusvahelise võistluse.
Gunnar Klettenberg tegi Novestaga viimase rahvusvahelise võistluse. Foto: Priit Simson

Eduka esinemisega «Tallinn International Horse Show’l» tõusis Gunnar Klettenberg takistussõidu Kesk-Euroopa liigas teiseks, kuid Šveitsis peetavast Euroopa karikavõistluste finaalist otsustas ta loobuda.


Niisugune otsus ei tulnud tal oma sõnul raskelt, sest sinna pääseda polnudki tema eesmärk.



«Finaali pole ju mõistlik minna, kui hobuste võistlusvalmidus on kehv,» nentis 2006. aastal Malaisias Kuala Lumpuris aset leidnud maailmakarikavõistluste finaalis kõrge 12. koha teeninud sportlane. «Eelmisest korrast kehvemini ei tahaks ju sõita.»



Nagu Gunnar Klettenberg rääkis, kestab tema tallis võistlushobuste põlvkondade vahetus ning seetõttu on viimane hooaeg kujunenud oodatust kahvatumaks. «Saku suurhallis lõppenud mõõduvõtu tulemustega võib üle pika aja rahule jääda,» tunnistas ta.



Neljale päevale jagatud võistlusprogrammis pälvis Klettenberg viies sõidus esikolmiku kohti. Hobusega Bingo võitis ta pühapäeval 140-sentimeetriste takistustega kiirusparkuuri.



«Võit on võit, aga eraldi mõnda sõitu välja tuua on raske,» lausus Klettenberg. «Iga võistlus on erinev. Sageli tuleb ümberhüpetel võtta riske. Nii tuli Bingoga esimesel päeva suurimas sõidus viimane takistus maha, samuti reedel Novestaga.»



Novestale jäi Tallinna võistlus Klettenbergi sõnul viimaseks rahvusvaheliseks jõuprooviks. Nimeka ratsu matlipärijana näeb ta kolme üheksa-aastast hobust: Bingot, Ulrike R-i ja Agadezi. Kõigil neil on ka juba rahvusvaheliste mõõduvõttude kogemusi.



«Ulrikega tulin eelmisel aastal Poznanis seitsmendaks, Varssavis finaalis sai ta aga kehval pinnasel vigastuse, mistõttu tekkis ligi aastane võistluspaus. Bingo on teinud korralikke maailmakarikasõite, nädal enne Tallinna võistlust olime Poolas seitsmendad. Tema on tublisti arenenud ja pole oma kiirust kaotanud. Agadez on sportlaskarjääri alustanud võrdlemisi hilja. Nii tema kui Ulrike R vajavad stabiilselt tipus sõitmiseks veel aega ja treenimist,» kõneles Klettenberg.



Peale nende kolme hobuse kasvab Gunnar Klettenbergi tallis veel mõni viieaastane ratsu, kel on võistluskogemusi vähe või pole neid üldse. Tallinnas käis ta noorte hobuste sõidus Julios Soniga, kellega tuli kuni 125-sentimeetriste takistustega kaheosalises parkuuris kuuendaks.



Ühe kolmanda koha teenis Tallinna võistlusel Kertu Klettenberg hobusega Pia Diam 130-sentimeetriste takistustega parkuuris.



Üsna pea plaanib Gunnar Klettenberg siirduda välismaale, et alustada võimalikult vara suvist võistlushooaega. Otsustamist, kas sõita juba selle nädala lõpul Itaaliasse, on ta aga oma sõnul edasi lükanud. «Pelgan veidi algavat sulaaega, mis võib kodumajapidamises endaga probleeme kaasa tuua,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles