Riina Trummi loodud koor tuleb kokku

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme kell 17 Jaani kirikus algava kontserdiga tähistab 20. aastapäeva koor, mis on kandnud Viljandi Noortekoori, Viljandi KEK-i Kammerkoori ja Viljandi Kammerkoori nime.

Kontserdi kava on kokku pannud dirigent Riina Trumm, kes noortekoori 1983. aastal asutas, ja sündmus toob nädalavahetusel Viljandisse praeguseks oma tegevuse lõpetanud kollektiivi liikmed kõikjalt Eestist.

Koorijuhi sõnul erineb homme Jaani kirikus aset leidev üritus tavapärastest aastapäevakontsertidest mitmeti.

"Ette astub üks osa kooris laulnud või sellega koostööd teinud inimestest kas siis üksi või oma praegusi loomingulisi partnereid appi võttes," rääkis Riina Trumm. "Nii on kokku saanud kava, mis koosneb omaloomingust, meie kaasaegsest eesti muusikast, regilaulust, vanamuuusikast ja paljust muustki."

Klaveril esitab oma valitud pala pianist Tõnu Kallaste, kes oli koori algusaastate kontsertmeister ning koos oma bigbändiga osaline selle debüütkontserdil 1984. aasta kevadel.

Mängib Viljandi Linnakapell, kes on koos noortekoori lauljatega osa võtnud ühest Valga koorifestivalist.

Laulavad Jüri Vaino ja Tõnis Tulp, kelle duett tuletab meelde kantriansambli Pääsupojad aegu. Seda ansamblit ja Viljandi KEK-i Kammerkoori ühendab menukas kantrikava.

Üles astub vaimuliku rahvamuusika ansambel Vara, mille liige Anu Haamer on olnud nii koori laulja kui dirigent.

Orelil mängib Ülle Noormägi, kes on olnud kammerkoori laulja ja organist ning kaasa teinud koori kontserdireisid Soome ja Saksamaale. Klaveril mängib veel Piret Villem ja flöödipala esitab Tõnu Sepp. Solistina laulavad Heiki-Rein Veromann, Teve Laikre ja Üllar Luup.

Vilistlaskoor ise astub publiku ette kahe looga, millest üks on Gustav Ernesaksa ja teine Cyrillus Kreegi loomingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles