Raimo Koha asus eile prefektitoolile

Hans Väre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Politsei peadirektor Harry Tuul esitles Viljandi politseinikele uut prefekti Raimo Koha.Alates eilsest juhib Viljandi politseid endine Harju prefekt Raimo Koha, kes kavatseb oma elu Viljandiga siduda.

Siinsetele politseinikele uut juhti esitlenud politsei peadirektor Harry Tuul rõõmustas, et Viljandis lõpeb ilma prefektita töötamise ajajärk.

"Koha on väga staazhikas politseijuht ja ma loodan, et mingeid sisseelamisraskusi ei tule," lausus Tuul. "Ta tuli siia elama ja tööle päriseks ega hakka käima kui visiitprefekt, nagu on mõnes teises maakonnas."

Raimo Koha ütles, et otsus Viljandisse tulla küpses pikkamööda pärast eelmise prefekti Ester Kallakase lahkumist 1. aprillil.

"Kuigi sündisin Pärnus, veetsin oma nooruse maal. Süda igatseb maa järele ja Viljandimaa on väga kaunis paik," põhjendas ta Viljandisse tulekut.

Prefekt nentis, et tal oli oma tööde lõpetamisega Harju prefektuuris nii palju tegemist, et ta pole suutnud ennast veel Viljandi asjadega kurssi viia. "Seetõttu on mul ka raske midagi kommenteerida, enne kui olen olukorraga lähemalt tutvunud," lisas ta.

Et kõigest lähemalt kuulda, kutsus ta pärast piduliku esitlemise lõppu osakondade juhid nõupidamisele.

Viljandi maavanema kohusetäitja Kalle Küttis andis oma heakskiidu Koha kandidatuurile mai keskel. Toona ütles Koha, et peab oma töös oluliseks elanike ja teiste organisatsioonide kaasamist korrakaitsesse ning politsei eri töölõikude kompleksset käsitlemist, mitte panustamist ühele või teisele valdkonnale.

51-aastane Raimo Koha lõpetas Tallinna miilitsakooli 1975. aastal ning omandas juriidilise kõrghariduse Siseministeeriumi Akadeemias, mille lõpetas 1981. aastal.

Korrakaitsekarjääri alustas Koha 1972. aastal Pärnus siseasjade osakonna liiklus- ja piirkonnainspektorina, tõustes hiljem sealseks kriminaaljälituse ülema asetäitjaks ning seejärel siseasjade osakonna uurijaks. 1983. aastal suundus ta samale kohale Raplasse ning sai seal osakonna ülemaks ja 1991. aastal prefektiks.

1998. aastal lahkus Koha Järvamaalt Politseiametisse, kus töötas personaliosakonna ja sisekontrolli osakonna politseidirektorina kuni aastani 2000, mil ta määrati Harju prefektiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles