Vene kooli Tom Sawyer oli draamafestivalil parim

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

19. ja 20. aprillil Valgas aset leidnud üleriigilisel kooliteatrite keskastme õpilaste festivalil premeeriti Viljandi Vene Gümnaasiumi draamaringi mängurõõmu preemiaga.

Ka parima meesnäitleja ja meeskõrvalosatäitja preemia pälvisid Viljandi Vene Gümnaasiumi noored näitlejad, esimese Sergei Teppan ja teise Inger Stanko.

ªürii märkis ära veel Viljandi õpilaste XIX sajandi stiilis kostüüme, häid dekoratsioone ja muusikalist kujundust.

Vene gümnaasiumis on draamaring tegutsenud viis aastat. Kahel viimasel hooajal on õpitud näidendeid nii eesti kui vene keeles.

"Hea eesti keele õpetuse tase ja kohalik keeleümbrus on tinginud selle, et meie õpilased on võimelised vabalt suhtlema mõlemas keeles," ütleb draamaringi juhendaja Jelena Allas.

"Lapsed hindavad oma emakeelt ja tunnetavad suurepäraselt ka eesti keele oskamise vajadust. Nende sõprade hulgas on ju samuti nii eestlasi kui venelasi."

Valgas aset leidnud festivali parim meesnäitleja Sergei Teppan mängis "Tom Sawyeri seiklustes" nimiosalist. Vene gümnaasiumi draamakollektiiv on keskastme õpilaste seas praegu viie parema hulgas Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles