Lahkuv prefekt jätab tooli tühjaks

Hans Väre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Eilsel pidulikul pensionile saatmisel andis Ester Kallakasele kolleegide kõrval talle lilled ja meene ka Pärnu prefekt Karl Kolla.Teisipäeval läheb Ester Kallakas Viljandi politseiprefekti kohalt pensionile, järglast pole talle veel leitud.

"Minu lahkumine on mu enda otsus, mis pole millestki tingitud ja on täiesti vabatahtlik," teatas Kallakas. "Rohkem ei taha ma sellest rääkida."

Kallakas ei nõustunud andma hinnangut ka oma senisele tööle. "Seda teevad järglased ja teised," ütles ta.

Politseiameti pressiesindaja Kadri Palta sõnul vaadatakse politseistruktuurides uue prefekti järele ringi, aga konkreetseid kandidaate veel ei ole.

"Seda, millal uus prefekt ametisse nimetatakse, on raske ennustada nagu ka seda, kas ta tuleb prefektuuri seest või mujalt korrakaitsejõududest," nentis Palta.

Uue inimese leidmiseni juhib Viljandi politseid kriminaalosakonna ülemkomissar prefekti ülesannetes Urmas Lindmäe.

Enne Ester Kallakast prefektiametit pidanud ja siis riigi peaprokuröriks läinud Raivo Sepp ütles, et tema arvates on Kallakas tööga väga hästi toime tulnud, kuid kõige õigemad hindajad on viljandlased.

Raivo Sepa ametiaeg peaprokurörina lõpeb mai lõpul, kuid Viljandi politseijuhi kohale ta naasta ei plaani.

"Mul on võimalik jätkata prokuratuuris ja on võimalik rakendada ennast kusagil mujal — kõik on lahtine," ei avalikustanud Sepp oma edasisi plaane.

Võimaliku prefektikandidaadina on räägitud ka 1999. aastal Suure-Jaani politseikomissari kohalt Pärnu korrakaitseosakonna ülemkomissariks läinud Gunnar Suurest.

"Praegu ei ole prefektikohast küll juttu olnud, aga konkreetse pakkumise puhul võib alati rääkida," ütles Suur.

Ester Kallakas asus Viljandis uurijana tööle 1975. aastal ülikooli lõpetamise järel. Prefektiks määrati ta 1997. aastal.

Politseiteenistuse seaduse järgi võib politseiametnik pensionile minna, kui ta on 50 aastat vana ja tal on vähemalt 20-aastane teenistusstaaþ. Kadri Palta andmetel sai Ester Kallakasel hiljuti täis 30 aastat korrakaitsetööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles